Zala megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Ernszt Tamás 1977 – 2023

2023. 11. 25. | Az OMVK Zala megyei szervezete |

Fájó szívvel és mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Ernszt Tamás az Országos Magyar Vadászkamara Zala Vármegyei Területi Szervezete hivatásos vadász alelnöke, országos küldött, a Zalaerdő Zrt. vadászati és halászati előadója életének 46. évében, 2023. november 20-án tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Ernszt Tamás 2021. október 29-től volt Kamaránk vezető tisztségviselője. 1996-ban végzett erdész technikusként Barcson, ezt követően Sopronban felsőfokú vadgazdálkodási végzettséget szerzett, ezzel egyidőben 2001-ben okleveles környezetmérnök lett. 2010-ben szerezte meg okleveles halászati szakmérnök végzettségét a Kaposvári Egyetemen. 21 éves korától sportvadász, 2019-től hivatásos vadász.

2002 – 2012-ig az FVM Zala Megyei Földművelésügyi Hivatala vadászati- és halászati felügyelője, és trófeabíráló. 2012-től vadászati- és halászati előadó a Zalaerdő Erdészeti Zrt-nél.

Szorgalmára, elhivatottságára, széleskörű szakmai tudására mindig lehetett számítani. Az alelnöki teendői mellett, irányító szerepet vállalt a Zala vármegyei Vadászkamara Felügyelő Bizottsága munkájában. Oktatóként lelkesen részt vett a vadászvizsgára való felkészítésben, vadászati és erdészeti ismereteit nem csupán a tanfolyam hallgatóinak, hanem az ágazat szereplőinek is szívesen átadta.

Személyisége felejthetetlen nyomot hagyott nem csupán munkatársaiban, de szélesebb körben is szerették és nagyra becsülték.

A zalai hivatásos vadászok alelnökeként versenyeket, előadásokat, vadászati rendezvényeket szervezett. Aktív részese volt régiónk minden vadászati eseményének.

Tagjainkkal és kollégáival mindig türelmes, kedves, segítőkész volt. A hivatásos vadászok érdekeinek képviseletét, munkakörülményeinek javítását, a szakmája magas színvonalon tartását ugyanúgy céljának tekintette, mint a vadásztársadalom jobb megítélésének elősegítését.

Munkájának elismeréseként, 2014 évben Hubertus Kereszt arany fokozata kitüntetéssel jutalmazták. Az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából, a Zalaerdő Zrt. felterjesztésére, Miniszteri Elismerő Oklevéllel tüntették ki 2018-ban – mint az erdész szakma kiemelkedő képviselőjét – az új vadászterületek kialakítása, koordinálása és az állami területek vagyonkezelője érdekvédelme során végzett munkájáért, valamint a vadászati törvény előkészítésével kapcsolatos tevékenységéért.

Felkarolta a vadászati kultúra iránt érdeklődőket, a Zalai Vadászati Évadnyitókon közreműködött az újonnan vizsgát tett vadászok eskütételénél. A fogadalom szövegét hitvallásának tekintette; a rá bízott vadra, azok élőhelyére tanult tudása és az elődök tapasztalatainak felhasználásával vigyázott, az örökölt természeti értékeinket az utókor részére megőrizte, töretlen igyekezettel azon volt, hogy a rá bízott ifjú vadászok, a vadászat írott és íratlan törvényeinek betartásával igaz vadásszá váljanak!

Szakmai hozzáértése, vadászat iránti elkötelezettsége, becsületessége példaértékű valamennyi vadász számára!

Emlékét szeretettel megőrizzük!

OMVK Zala Vármegyei Területi Szervezete

 

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com