központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Vadgazdálkodási alap

2017. 09. 23. | OMVK központi szervezete |

A Vadászati törvény 2015. novemberében elfogadott módosítása lehetőséget teremtett arra, hogy az Országos Magyar Vadászkamara létrehozza és kezelje az Országos Vadgazdálkodási Alapot.

Az alap, amely korábban az agrártárca égisze alatt működött, és most újra létrehozható az OMVK kezelésében, jelentősen segítheti a jövőben a hazai vadgazdálkodást. 2018-tól évente 600-650 millió forint kerülhet bele. Az OMVK vezetése által az elnökség elé terjesztett elképzelések szerint az országos Elnökség által minden évben meghatározott célokra a jogosultak a saját megyéjükben, az OMVK Területi Szervezetéhez adnák be a pályázataikat, és az elbírálás is helyben történne, majd a megyei Elnökség jóváhagyásával kerülne a központba. Az Országos Vadgazdálkodási Bizottság ellenőrizné a formai követelmények meglétét, illetve ha a beérkezett pályázatokban igényelt összegek meghaladnák a rendelkezésre álló keretet, rangsorolná azokat. A pályázati rendszer szigorú kontrollmechanizmust tartalmaz, amelyet a gyakorlatban a megyei apparátusok működtetnének, és csak a pályázatban vállalt feladatok nem teljesülése esetén kerülne az ügy a Felügyelő Bizottsághoz, majd az Országos Elnökséghez. A céltól eltérő forrásfelhasználást az alap működését rögzítő szabályzatban foglaltak szerint kellene szankcionálni.

Az alapból a vadászatra jogosultak minden évben az Elnökség által meghatározott célokra igényelhetnek támogatást. Az elképzelések szerint az alap működésének rendszere októberben lehet publikus, így decemberre az OMVK megyei Területi Szervezeteihez beérkezhetnének az első pályázati anyagok. A 2017-es év átmeneti, ebben az esztendőben az alapba 200 millió forint körüli összeg kerülhet, 2018 tavaszától ebből történhetnének meg az első kifizetések.

 

A vadgazdálkodási alapról a legfrissebb információkat mindig az OMVK online felületein találja!

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

Országos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereFöldművelésügyi Minisztérium - az Országos Magyar Vadászkamara partnereNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNissan - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereHazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereKos Fashion - az OMVK hivatalos partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Szent István Egyetem VadVilág Megőrzési Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt