központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

… az év mindenes vizslája és vezetője pedig:

2022. 10. 17. | Az OMVK központi szervezete |

…Csipkéskúti Üteg és Tauber István, akik az idei CACT Vizsla Főverseny dobogójának képzeletbeli első fokára állhattak. A másodikon Naplemente Cicoma és Hári Csaba, a harmadikon pedig Nádberki Vadász Bodza és Kasza József foglalhatta el helyét a kétnapos megmérettetés végén.

A dobogósok

Az eredményhirdetésen Babiczky Attila vezetőbíró emlékeztetett: a 15 indulóból 9 kutya vezetője különfeladatot jelentett, a jelzőapporttal történő dermedthez vezetést, ami szintén mutatja a verseny színvonalának emelkedését. A terület nagyszerűen megfelelt a megmérettetésnek, miként az időjárás is. Meglátása szerint az Országos Magyar Vadászkamara által hosszú szünet után 2016-ban újjáélesztett Vizsla Főverseny immár világszínvonalú, ahogy ezt eredendően szerették volna elérni a szervezők, és a következő években még nívósabbá válhat.

A mikrofonnál Babiczky Attila vezetőbíró, mögötte balról: Bajdik Péter, a Vadászkamara főtitkára, dr. Varga Gyula, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. vadgazdálkodási és turisztikai osztályvezetője és Kovács Gábor, a Vadászkamara szakmai igazgatója és a Kinológiai Szakbizottság elnöke 

Kovács Gábor, a Vadászkamara szakmai igazgatója és a Kinológiai Szakbizottság elnöke minden résztvevőnek, bírónak, szervezőnek köszönetet mondott az elvégzett munkáért. Külön kiemelte a helyszínt biztosító Aranyponty Zrt.-t és tulajdonosát, vezérigazgatóját, Lévai Ferencet, valamint Bertók Ferencet, a cég vadászati igazgatóját.

Kovács Gábor

 

Részletes eredmények

1. Csipkéskúti Üteg, rszmv. kan, szül.: 2018. 01. 18.
tulajdonosa, vezetője Tauber István,
minősítés: I/A
377,5 pont
díj: CACT

2. Naplemente Cicoma, rszmv. szuka, szül.: 2015. 12. 06.
tulajdonosa, vezetője: Hári Csaba
minősítés: I/B
372,5 pont
díj: Res. CACT
különdíj: legjobb vércsapa

3. Nádberki Vadász Bodza, rszmv. szuka, szül.: 2019. 01. 18.
tulajdonosa: Hári Ivett
vezetője: Kasza József
minősítés: I/C
361,5 pont

4. Magasparti Rutinos Kalóz, rszmv. kan, szül.: 2015. 03. 11.
tulajdonosa, vezetője: Farkas László Imre
minősítés: I/D
361,5 pont

5. Liberator vom Musterland, k. müns. kan, szül.: 2019. 03. 27.
tulajdonosa, vezetője: Nagy-Kovencz Orsolya (az egyetlen hölgy vezető)
minősítés: I/E
354 pont
különdíj: legeredményesebb német vizsla

6. Császtai Vadász Barka, rszmv. szuka, szül.: 2017. 10. 08.
tulajdonosa: Sebestyén Sándor Zsolt
vezetője: Máté Dávid
minősítés: I/F
350,5 pont
különdíj: legjobb vízi munka

7. Csővárberki Gőgös, rszmv. kan, szül.: 2019. 06. 20.
tulajdonosa, vezetője: dr. Földeáki Péter
minősítés: I/G
345 pont
különdíj: legjobb erdei munka

8. Hilal Legend Igric, rsznv. szuka, szül.: 2018. 04. 08.
tulajdonosa, vezetője: Fülöp Imre
minősítés: III/A
338 pont
különdíj: legjobb mezei munka

9. Zörög -Tetői Arnold „Avar”, dsznv. kan, szül.: 2017. 08. 17.
tulajdonosa, vezetője: dr. Visegrády Zoltán
minősítés nélkül
355 pont

10. Dolgos-Nimród Császár, dszmv. kan, szül.: 2017. 04. 21.
tulajdonosa, vezetője: Nagy Roland
minősítés nélkül
354,5 pont

11. Baja-Bem Utcai Muk, rsznv. kan, szül.: 2014. 03. 11.
tulajdonosa, vezetője: Somogyi László
minősítés nélkül
292 pont

12. Iregi Kacsavadász Boni, dsznv. szuka, szül.: 2019. 02. 07.
tulajdonosa, vezetője: Kreszl Zsolt
minősítés nélkül
250,5 pont

13. Kaposmenti-Vadász Akku, rsznv. kan, szül.: 2019. 05. 09.
tulajdonosa, vezetője: Kapronczai Tamás
minősítés nélkül
194,5 pont

14. Barth z Romanova chovu, müns. kan, szül.: 2015. 12. 05.
vezetője, tulajdonosa: Geiger Kálmán
visszalépett
129,5 pont

15. Micskei Zefir, rsznv. kan, szül.: 2015. 12. 03.
tulajdonosa, vezetője: Fábián Péter
visszalépett
78 pont

 

Díjazás

Minden versenyző ajándékcsomaggal lett gazdagabb a Vadászkamara jóvoltából, valamint két támogatói ajándékcsomagot is hazavihetett, a Josera és a Jape Vadász Kft. felajánlásaként. A házigazga Aranyponty Zrt. mindenkinek emlékplakettel és egy üveg borral is kedveskedett.

Az 1. helyezett Csipkéskúti Üteg vezetője, Tauber István gímbika vadászatot nyert 7 kg trófeasúlyig a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. jóvoltából, a díjat Tapasztó Sándor, a cég osztályvezetője adta át.

A 2. helyezett Naplemente Cicoma vezetője, Hári Csaba muflonkos elejtést nyert 75 centiméter csigahosszig, a vadászati lehetőséget a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. ajánlotta fel. A nyereményt Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára adta át. Emellett Hári Csaba a legjobb vércsapa különdíját is átvehette Bajdik Pétertől és Kovács Gábor szakmai igazgatótól, a Kinológiai Szakbizottság elnökétől.

A 3. helyezett Nádberki Vadász Bodza vezetője, Kasza József selejt gímbika elejtését nyerte a Szombathelyi Erdészeti Zrt. felajánlásából, ezt Kovács Gábor adta át. Emellett az Országos Vizsla Klub jóvoltából a leggyorsabb akadálymunkáért járó különdíjat is átvehette Balázs Hedvigtől.

A 4. helyezett Magasparti Rutinos Kalóz vezetője, Farkas László Imre vaddisznó kan elejtést nyert SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. felajánlásából, ezt dr. Varga Gyula vadgazdálkodási és turisztikai osztályvezető adta át.

Az 5. helyezett Liberator vom Musterland vezetője, Nagy-Kovencz Orsolya a Német Vizsla Klub Magyarország felajánlásából átvehette a legjobb német vizslának járó különdíjat, amelyet Konyecsni Károly, a Klub vizsga- és versenyfelelőse adott át. Emellett különdíjat kapott egyetlen hölgy vezetőként, és Bertók Ferenc, az Aranyponty Kft. vadászati igazgatója egy libavadászati lehetőséget ajánlott fel neki két fő részére.

A 7. helyzett Csővárberki Gőgös vezetője, dr. Földeáki Péter a legizgulósabb versenyzőként A vizslatanító című kötetet vehette át a szerzők, Babiczky Attila és Kertész Sándor felajánlásából. A díjat Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára adta át.

 

Az eredményhirdetésről itt láthat fotógalériát
(Kattintson!)

 

A verseny megnyitójáról és magáról a Főversenyről itt olvashat
(Kattintson!)

 

A megnyitón és az első versenynapon készült fotókat Facebook-oldalunkon tekintheti meg
(Kattintson!)

 


 

Előzmények:

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt