Fejér megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Dunántúli Regionális Vizsla Verseny

2022. 10. 06. | Az OMVK Fejér megyei szervezete |

2022. október 5-én került megrendezésre az Országos Vizsla Főverseny Dunántúli Regionális Válogatója a Vadászkamara Fejér Megyei Területi Szervezete rendezésében, Rétimajorban az Aranyponty Zrt. területén és közreműködésével.

6 megyéből 11 kutya és vezetője jelentkezett, így a kétnaposra tervezett válogató verseny a kevés résztvevő miatt végül egy napos program lett.

Ünnepélyes keretek között köszöntötte a versenyzőket, bírákat és a korona tagjait az OMVK Fejér Megyei Területi Szervezet elnöke Méhes Lajos, Kovács Gábor az OMVK Kinológiai Szakbizottság elnöke. Tapasztó Sándor a verseny vezetőbírója üdvözölte a jelenlevőket, egy rövid tájékoztató után bemutatta verseny bíráit.

A sorsolást a kollektív feladatok követték. A kutyáknak fegyelmezettségüket bemutatva akadályból kellett kihozniuk a rókát, majd a stand hajtáson is bizonyították, hogy a vezetők felkészült vizslákkal érkeztek.

A mindenes vizslaversenyen különböző helyszíneken, más- más feladatokat kellett teljesíteni a kutyáknak és vezetőiknek. Erdei, mezei és vízi területeken pontozták a vizslákat 24 tétel szerint. A versenyen 4 vezető jelentett külön feladatot.

A területi adottságoknak köszönhetően a különböző versenyszámok jól elkülönültek egymástól, így a kutya és vezetője megfelelőlen tudott koncentrálni és végrehajtani a feladatát.

A bírálati lapok összesítése után az estébe nyúló ünnepélyes eredményhirdetésen Tapasztó Sándor vezetőbíró értékelte a versenyt és résztvevőit, 11 versenyzőből 8 kutya és vezetője jutott tovább az Országos Vizsla Főversenyre.

A díjazottakon túl, senki sem tért haza üres kézzel, a helyezettek és különdíjasok a kamarai díjak mellett az Aranybulla Vadásztársaság felajánlásából részt vehetnek egy üregi nyúl vadászaton is.

A szervezők, bírók, vezetők és kutyáik is maximális felkészültséggel, odafigyeléssel és alázattal végezték munkájukat.

Fotók: Právetzné Róth Hajnalka

sorrendvizsla nevefajtaivarszülvezetőminősítésdíj
I.Naplemente Cicomarszmvszuka2015.12.06Hári Csaba I/A 377,5 pCACT, Legjobb magyar vizsla
II.Nádberki Vadász Bodzarszmvszuka2019.01.18Kasza JózsefI/B 359,5 pRES.CACT
III.Micskei Zefírrsznvkan2015.12.03Fábián PéterI/C 354/5 plegjobb mezei, legjobb erdei munka; legjobb német vizsla
IV.Kaposmenti- Vadász Akkursznvkan2019.05.09Kapronczai TamásI/D 350,5 plegjobb vízi munka
V.Zörög- tetői Arnold "Avar"dsznvkan2017.08.17Dr. Visegrády ZoltánI/E 340 p 
VI.Iregi Kacsavadász Bonidsznvszuka2019.02.07Kreszl ZsoltII/A 313 p 
VII.Barat z Romanova chovumünsszuka2015.12.05Geiger Kálmánmn 
VIII.Cserencei Janusdsznvkan2019.11.07Ponty Beatrixmn 
IX.Norenfield Bajarrsznvkan2018.03.10Pénzes Gábormn 
X.Ceglédi Vadászberki Dianarszmvszuka2018.05.04Porvan Zoltánmn 
XI.Feketicsi Vadász Remek Nándorrszmvkan2020.06.29Söllei Norbertmn 
        

 

További fotók a versenyről:  https://www.facebook.com/omvkfejer

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com