Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Lezajlott a tisztújítás

2017. 08. 18. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A Veszprém Megyei Vadászkamara tisztújító küldöttgyűlést tartott 2017. augusztus 18-án a kamara székházában. A megyei küldöttek újraválasztották az elnököt és mindkét alelnököt, a bizottságokban és az országos küldöttek között ugyanakkor több változást is hozott a tisztújítás.

Az alapszabály-szerinti előzetes értesítésnek és a küldöttgyűlési Meghívó interneten történő közzétételének köszönhetően a pápai osztályüléseken megválasztott küldöttek négyötöde jelent meg a választáson, így a küldöttgyűlés határozatképesnek bizonyult. Pap Gyula megyei elnök a kamara négy éves tevékenységét értékelve az osztályülésen már elhangzottakat kiegészítve szólt arról a partneri viszonyról, ami a kamarát a Veszprém megyében tevékenykedő állami erdőgazdaságokhoz, a vadászati hatóságot integráló kormányhivatalhoz, több város önkormányzatához és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához fűzi. A korrekt együttműködésnek köszönhető többek között az, hogy évente három vadásznapot is tarthatunk (Pápa, Várpalota, Sümeg), közös az Erdész-Vadász Bál és a Trófeaszemle megrendezése, nem különben az is, hogy megyénkben szilárdultak meg elsőként az új vadászterületek határai (minimális módosulásokkal). A folyamatos konszenzusra való törekvés eredményesnek bizonyult a tájegységi fővadászok kiválasztása során is, minden szakember kifogástalan előéletű és szakmailag megkérdőjelezhetetlen elkötelezettséggel végzi munkáját.

Taglétszámunk alapján nem tartozunk a vadászok által legsűrűbben lakott megyék közé, sőt, az alsó negyedben foglalunk helyet, ebből adódóan bevételi forrásaink is korlátozottak. A kamara gazdálkodása ugyanakkor stabil és átlátható, független könyvvizsgáló és a felügyelőbizottságok is mindent szabályszerűnek találtak ellenőrzéseik során.

Pap Gyula megköszönte a leköszönő elnökség és a bizottságok négy éves tevékenységét, rámutatva, hogy e nélkül az áldozatos társadalmi munka nélkül lehetetlen volna olyan programok megszervezése, mint a hivatásos vadászok országos versenye, a vizsla- vagy a vérebverseny.

Kérdés, kiegészítés nem érkezett, a küldöttek ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadták el a kamara négy éves tevékenységéről szóló beszámolót, valamint a jelölő- és szavazatszámláló bizottság tagjaira tett javaslatot.

A szavazás megkezdése előtt Baracskay Lajos titkár bejelentette, hogy lemond a hivatásos vadászok kamarai osztályában elnyert megyei küldötti tisztségéről.

A Vezetőség által konszenzussal, lelkiismeretesen előkészített jelöltlista ismertetése és elfogadása után, a titkos szavazás során újra elnyerte a küldöttek bizalmát Pap Gyula megyei elnök, Dr. Lukács Attila sportvadász- és Dr. Szekrényes Tamás hivatásos vadász alelnök. A Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottság elnöke Tóth Attila, a Felügyelő Bizottság elnöke Kelemen Ferenc, az Etikai Bizottság elnöke Dr. Rédei Zsolt lett.

Az új bizottsági tagok és országos küldöttek nevei ide kattintva olvashatóak.

Pap Gyula a vezetőség nevében megköszönte a küldöttek munkáját, és ismertette az elnökség által felkérendő kynológiai, kulturális és hagyományápoló valamint média és kommunikációs szakbizottságának összetételére vonatkozó javaslatokat is. Kiemelte: két bizottságra több feladat és nagyobb felelősség hárul majd, mint a múltban: a vadgazdálkodási bizottságnak a vadgazdálkodási alapból pályázati úton történő forráselosztással, míg az etikai bizottság a kötelező vadászkamarai tagsággal összefüggésben lesz fajsúlyosabb.

Végezetül Pap Gyula gratulált a megválasztott tisztségviselőknek, megköszönte a küldöttek munkáját, kérve őket, hogy legalább ilyen lendülettel dolgozzanak a kamara és a vadászat társadalmi elismertségének elfogadásáért.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Bakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókOnline vadászvizsga teszt