Győr-Moson-Sopron megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Hivatásos vadász továbbképzés

2024. 04. 16. | Az OMVK Győr-Moson-Sopron megyei szervezete |

Hivatásos vadász továbbképzés

Továbbképzésen a hivatásos vadászok

Az Országos Magyar Vadászkamara Győr-Moson-Sopron vármegyei Területi Szervezetének hivatásos vadász osztálya, az idei évben, 2024. április 12-én tartotta kötelező továbbképzését. Az alábbi előadásokat hallgatta meg a mintegy 150 résztvevő:

Napjaink vadbetegségei - az afrikai sertéspestis és a madárinfluenza aktualitásai

ea.: Dr. Ács Zoltán főosztályvezető, vármegyei főállatorvos

Dr. Ács Zoltán tájékoztatta a részvevőket az idei vaddisznó előírásokról és a veszettség Magyarországi helyzetéről is. Fontos tudnivaló, hogy a madárinfluenza terjedése miatt, a beteg madarak „jóhiszemű megmentése”, nem ajánlott senkinek sem. 10 vármegyében 1.6 millió házi szárnyast kellett megsemmisíteni.

A mezőgazdasági vadkár kezelése a Bakonyerdő Zrt. vadászterületein

ea.: Pölöskei Balázs vadgazdálkodási osztályvezető

Pölöskei Balázs egy egészen új „Balatoni” szemszögből közelítette meg a vadkár kérdését, a kifizetett vadkárok helyett a megelőzésre, szakszerűen kezelt kerítésekre és az állományok célszerű csökkentésére helyezte a fő hangsúlyt. A számos, indokolatlanul fent hagyott kerítés oda vezet, hogy a gímszarvas megszokja és már a 2,40-es kerítésen is közlekedik!

Orvvadászok nyomában

ea.: Dr. Bognár András Péter védő ügyvéd

Dr. Bognár András az orvvadászat tényállását ismertette, saját tapasztalatokkal kiegészítve előadását.

A továbbképzésen lehetett jelentkezni az idei programokra, a vármegyei versenyre (május 17.), a lőkészség fejlesztési programra (július 19. Ravazd) és a szlovákiai szakmai útra (Poľana - Polyána Állami Erdőgazdaság és a Zólyomi Műszaki Egyetem szervezésében).

Idei vadásznapon, október 12-én és a trófeaszemle előkészületeinél számítunk a hivatásos vadászok aktív közreműködésére!

 

Vadászüdvözlettel:

Orbán Henrik titkár

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere