Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Kitüntetettek a Trófeaszemlén + VIDEÓ

2017. 11. 03. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A III. Veszprém megyei Vadászkamarai Trófeaszemle alkalmából a „Hubertlaki Kereszt” kitüntetést vehették át az alábbi vadásztársaink:

Takács Károly, a Bakonyerdő Zrt. Balatonfüredi Erdészetének kerületvezető erdész-vadásza iskolái elvégzése óta a Bakonyerdő Zrt.-nél, illetve jogelődeinél dolgozik, jórészt kerületvezető erdészként. A soproni Roth Gyula Erdészeti Technikum elvégzése után 1975-től a Balatonfelvidéki Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság Zalahalápi Parkettagyárában állt munkába. Hamarosan ő lett a gyár területén működő MÁV-rakodó kezelője, majd 1977-ben kinevezték kerületvezető erdésznek Tapolca-Diszel térségében.

1987-ben édesapjától vette át a kerületét, amelyben azóta is dolgozik. Harminc év telt el azóta – nem túlzás azt mondani, hogy a rábízott 900 ha-on minden fát, minden bokrot ismer. 1997-től kerületvezetői feladatai kiegészültek vadászati feladatokkal is, jelenleg mintegy 780 ha-os vadászkerület tartozik hozzá. Erdész-vadászként különös figyelmet szentel az erdő és vadgazdálkodás összhangjának megteremtésére és fenntartására. Ezen munkájának, törekvésének sikerét mutatják a kerületében lévő kiváló természetes erdőfelújítások.

Csendes, nyugodt személyisége az erdészethez érkező vadászvendégek körében is közkedvelt. Harmincévnyi területismerete, rutinja a garancia rá, hogy a rábízott vendég vadászélményekkel gazdagon térhet haza. Ezt főként az idősebb vendégek értékelik, akik nem csak lőni érkeznek hozzánk, hanem vadászni is van idejük. Gyakran előfordul, hogy kifejezetten őt kérik kísérőnek.

A kitüntetettek: Takács Károly, Süle Árpád és Károlyi Gábor
Fotó: Mizsei Bernadett További fotók itt!

Károlyi Gábor, a Verga Zrt Királyszállási erdészete Pahonya kerületének kerületvezető erdész-vadásza hivatásos vadászként 2005. óta vezeti meglehetősen nagy, mintegy 3100 hektáros vadászkerületét. A nagy kiterjedésű egybefüggő, de jelentős eltéréseket mutató, változatos élőhelyeket tartalmazó területen felmerülő feladatok megszervezése, elvégzése komoly feladat. Folyamatosan és kitartóan végzi teendőit, önállóan elvégzett feladatain túl aktívan részt vesz a rövid és hosszútávú vadgazdálkodási feladatok megtervezésében, és végrehajtásában.

A különböző vadfajok viselkedésének, szokásainak valamint a terület tökéletes ismeretének birtokában kiemelkedő eredménnyel járul hozzá a vendégvadásztatás és vadállományhasznosítás feladataihoz.

Süle Árpád, a „Somlótája” Vadásztársaság Fővadásza 1980-ban került közvetlen kapcsolatba a vadászattal, és 1982-ben vadászjelöltként az akkori Iszkázi Hunyadi Vadásztársaságban gyarapította ismereteit és tapasztalatait a vadak tiszteletéről és a vadászat alapjairól.

1986-ban a Vadásztársaság teljes-körű tagjává vált, ahol hamarosan az Intéző Bizottságba is beválasztották. Feladata elsősorban a vadkárkezelés volt. 1997-től vadászmester, majd 1998-től hivatásos fővadászi állást töltött be. A fenti beosztáshoz vállalni kellett a felsőfokú képesítés megszerzését, melyet 1999-2003. időszak alatt a Debreceni Egyetem Vadgazda Szakmérnöki Szakon, mint vadgazda mérnök sikeresen diplomázott.

2004-ben felvételt nyert Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Főiskolai Karára, és vadgazdálkodási szakmérnök végzettséget szerzett. Az ezt követő időszakban is a „Somlótája” Vadásztársaság vadgazdálkodását és azzal kapcsolatos feladatokat irányította ez év tavaszáig, amikor is önszántából a vállalkozási szférába állt át.

Úttörőként kezdte a 2000-es évek elején az önálló, vadásztatási irodáktól független külföldi vadászok beszervezését, vadásztatását, kitűnő kapcsolatokat épített ki a Hatóságokkal, társ-vadásztársaságokkal mind országon belül, mind pedig külföldön.

Komoly szerepet vállalt, és ma is vállal a Vadászkamara működésében. Jelenleg is a Vadgazdálkodási Bizottság tagja.

Vitathatatlan érdemeket szerzett a Somlótája Vadásztársaság életében mind szakmai, mind gazdasági, mind pedig vadászetikai területen, és ma is komoly segítséget ad az utódainak.

Az elmúlt húsz év szakmai munkássága maradandó értékeket teremtett a magyar hivatásos és sportvadászat terén. Vadászati körökben elismert, és tiszteletre méltó vadászként tartják számon.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókOnline vadászvizsga tesztVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere