Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Kitüntetettek a Szent Jakab Napokon

2019. 07. 27. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Ketten vehettek át kitüntetést kimagasló munkájukért a Szent Jakab Napok megnyitó ünnepségén Pap Gyulától, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnökétől.

A Hubertusz kereszt arany fokozatát kapta Horváth Zsolt, aki 2008. óta vadászmestere a Sümegi „Kinizsi" Vadásztársaságnak, legfőbb feladata a szakmai munka irányítása a területen. Vitathatatlan eredményeket ért el a gímszarvassal való gazdálkodásában. Az elmúlt öt év trófeaadataiban is látszanak a kimagasló eredmények a bikavadásztatás tekintetében. Ebben az időszakban például az éves szinten több mint 1500 bírált gímbika közül mindig volt 1., 2., 3. legnagyobb trófeasúlyú bika a Sümegi "Kinizsi" Vadásztársaság részéről a képzeletbeli dobogón, amely nem tekinthető véletlennek, hanem a kiváló szakmai munka gyümölcsének. Ebben meghatározó szerepe van Horváth Zsolt vadászmesternek. Emellett aktívan részt vesz a vadásztatásban, kiváló pedagógiai érzékkel rendelkezik, vadásztársai felnéznek rá. Ezen kitüntetéssel ezt a kiemelkedő szakmai munkát kívánják elismerni.

Horváth Zsolt,  a Sümegi Kinizsi Vadásztársaság vadászmestere
Fotó: Mizsei Bernadett

Nimród Érdem kitüntetésben részesült Dr. Rédei Zsolt. Rédei Zsolt 2008. óta a Sümegi Kinizsi Vadásztársaság tagja. Már gyermekkorában kötődött a vadászathoz, a természet iránti szeretete meghatározta tanulmányait is. A mosomagyaróvári agráregyetemen szerzett diplomát. A 2000-es években szoros kapcsolatot ápolt a leendő társaságával. Társasága nagyra értékelte vadászias és szakmai alapokon folytatott tevékenységét, melynek eredményeképp 2014-ben a vadásztársaság elnökének választották. Ezen tevékenységének pozitívumát az is alátámasztja, hogy 2019-ben megtartott tisztújításkor ismételt 5 éves megerősítést kapott elnöki pozíciójában. Meghatározó szerepet vállalt munkája során a vadásztársaság stabil, kiegyensúlyozott működésének megteremtésében, a szakmai munka magas szintre emelésében. Kiemelkedő kulturális, baráti együttműködést alakítottak ki az ausztriai kisvárossal, Ruszttal, valamint az Arad megyei Kisjenő településsel is.

Dr. Rédei Zsolt, a Sümegi Kinizsi Vadásztársaság elnöke
Fotó: Mizsei Bernadett

Rédei Zsolt a Veszprém Megyei Vadászkamara Etikai Bizottságának elnöki tisztét is betölti, de önkormányzati képviselő is Sümegen, horgászegyesület elnökségi tagja, de ami a legfontosabb: etikus vadász, a természetet és a vadat egyaránt tisztelő sporttárs.

Szívből gratulálunk a kitüntetetteknek!

-ps-

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókHunttrophy.comHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere