Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

I. Vadász-Gyermeknap + VIDEÓ

2015. 05. 31. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Nagy reményekkel indult útjára a Vadásznap a gyerekekkel, gyermeknap a vadászokkal elnevezésű rendezvény, amely a Veszprém Megyei Vadászkamara, a Bakonyerdő Zrt., a Verga Zrt., a Péti Nitrogénművek és Várpalota város összefogásával jöhetett létre, és a gyerekek és szüleik együttes szórakoztatását tűzte ki célul.

Az ünnepélyes megnyitóra összegyűlt – ekkor még maroknyi – közönséget a Bakony Vadászkürt Egylet fanfárjai köszöntötték, majd Katona Csaba alpolgármester tartott üdvözlő beszédet. Mint elmondta: ugyan a Vadászati Kulturális Egyesület most nem vett részt a szervezésben, a többi támogató nagylelkűsége így is gazdag programkínálatot biztosít egész nap. Felnőve a mai gyerekek lesznek az erdő és a természet őrzői, ezért lényeges, hogy már most pozitív élményekhez juttassuk őket.

Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója megtiszteltetésnek nevezte a részvétel lehetőségét, és sikeres lebonyolítást valamint élménydús időtöltést kívánt. Majoros Gábor, a Vadex Zrt. képviseletében méltatta a vadász-gyereknap ötletét, és a megvalósítást lehetővé tévő összefogást.

Fotó: Gyurom János
További fotókért kattintson ide!

Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke az OMVK nevében is üdvözölte az egybegyűlteket, és emlékeztetett: ez idáig ugyan a Vadászati Kulturális Egyesület is részt vállalt a szervezésben, a mostani rendezvény azonban a támogatóknak köszönhetően a VKE-t nélkülözve is sikeres lesz. A megyei kamara eddig is fontosnak tartotta a nyitást a társadalom nem vadászó része felé, azonban ez az első alkalom, hogy kimondottan a gyerekek szórakoztatását célozták meg a rendezvénnyel, amit jövőre egészen biztosan megismételnek.

Az üdvözlő beszédek elhangzása után került sor a kiváló teljesítményt nyújtó vadásztársak jutalmazására, és méltatásukra. A kitüntetettek listáját ide kattintva olvashatják, mindenkinek szívből gratulálunk!

Az egész napos programok tömegeket vonzottak a szavak helyett beszédesebbek Gyurom János vadásztársunk fotói, amik között ide kattintva böngészhet.

A vadásztársaságok, erdészetek, baráti társaságok főzőcsapatai reggel óta apait-anyait beleadva fáradoztak az üstök, bográcsok, sparheltek és tárcsalapok körül, így a zsűri igazán nem volt könnyű helyzetben, amikor a díjak sorrendjéről kellett dönteni. A Bakonyerdő Zrt. és a Berhida-Ősi Földtulajdonosi Közösség érdemelte ki a főzőverseny fődíját nyerte el, míg a Bakony KVE és a Diana Vadászhölgy Klub az I. díjjal gazdagodtak. Nem lesz könnyű őket túlszárnyalni!

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVeszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com