Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Kitüntetettek az I. Vadász-Gyermeknapon

2015. 05. 31. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

2015. május 31-én, a Várpalotán megrendezésre kerülő “Vadásznap a gyerekekkel, gyermeknap a vadászokkal” elnevezésű rendezvény során kitüntetésben részesültek:

Hubertusz Kereszt – bronz fokozat

Bodogán György 1987-ben lett tagja a jogelőd Péti Nitrogén Vadásztársaságnak. Emberi magatartásával, a vadászetikát, a természetvédelmet mindig szem előtt tartó viselkedésével példát mutatott a társaság tagjainak. Öt éven keresztül volt a Vadásztársaság. Intéző Bizottságának tagja, mint természetvédelmi felelős. Tudását, kapcsolatait felhasználva sokat tett a biztonságos vadászatok megszervezéséért, a természet védelméért, a vadásztársak tudásának gyarapításáért és a társaság közösségi életének gazdagításáért.

Hubertusz Kereszt – Ezüst fokozat

Rujzam Antal az erdészeti szakközépiskola elvégzése után, 1992-ben állt munkába a Bakonyerdő Zrt. Farkasgyepüi Erdészeténél, ahol hamarosan a Németbánya erdészkerület kerületvezető erdésze lett. Kezdetektől érdeklődött a vadászat iránt, majd rövid időn belül aktívan vett részt az erdészet vadászati-vadgazdálkodási tevékenységében. Az időközben eltelt évek alatt az erdészet egyik kiemelkedő adottságokkal rendelkező vadászává vált, és ma már rendszeres eredményes vadászkísérő. Rendkívül tisztelettudó és segítőkész magatartása miatt a vendégeink elismeréssel emlegetik nevét és sokan ragaszkodnak a személyéhez vadászataik során.

Horváth Ákos hivatásos vadász pályafutását szülővárosa, Pápa környékén kezdte. Először a pápai Korona Vadásztársaságnál, majd a Vaszar-Gecse Vadásztársaságnál dolgozott. 2003-ban került a Balaton-felvidékre családalapításból kifolyólag. Négy esztendőt vadásztársaságnál dolgozott, majd 2007-től a Bakonyerdő Zrt. Balatonfüredi Erdészetének hivatásos vadásza, a Balatonszőlősi vadászkerület vezetője. Munkáját mindig a vadászat írott és íratlan szabályai szerint, nagy odafigyeléssel, precizitással és a vadászetika maradéktalan betartásával végzi. 1999 óta aktív tagja a Magyar Véreb Egyletnek, 2006-ban alapító tagja volt a Koloska-völgyi Vadászkürt Egyesületnek.

Kasza József 1999-től tagja az Ősi Sárrét vadásztársaságnak. Jelenleg a társaság vadászmestere, megszállottan irányítja a hivatásos vadász munkáját, szervezi a vadgazdálkodási munkákat, a vadászatokat. Minden gondolatában, tettében vadászember. Nagyon sokat tett és tesz azért, hogy társaságunk vadban és vadászati élményekben gyarapodjon. A fácántenyésztés sikere az ő kitartó munkáját és hozzáértését jelzi. A vadkárok csökkentésében vezetésével a társaság komoly eredményeket ért el.

Hubertusz Kereszt – Arany fokozat

Csomor József 28 évvel ezelőtt kezdett dolgozni a Bakonyerdő Zrt. Bakonybéli Erdészeténél kerületvezető erdészként. 1994. óta hivatásos vadász munkakörben dolgozik, munkáját kerületvezető erdészként szerzett tapasztalata is segíti. Legendás fizikai állóképességével igazi hegyvidéki cserkelés élményével ajándékozza meg a Bakonybélben vadászó vendégeket. Szakmai tudásával, örök jókedvével, optimizmusával nemcsak a vadászvendégek, hanem a munkatársai körében is elismerést vívott ki magának.

Veszprém Megye Vadgazdálkodásáért emlékérem

Csizmadia Gábor 1945. június 13-án született a Csizmadia tanyán, Szentgál és Zsófiapuszta között. A vadászat szeretetét édesapjától örökölte. Hosszú pályafutása alatt szakszerű és magas színvonalú szakmai munkájával több évtizeden keresztül tette lehetővé, hogy több száz, több ezer sportvadász kiváló egyéni és társas vadászati élményhez jusson és kimagasló színvonalú szakmai hozzáállásával, képességeivel páratlan vadászélményt biztosított a vadásztársadalom számára. Nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Veszprémi Erdőgazdaság illetve Kab-hegy 2004. Nonprofit Kft. jó hírnevét tovább öregbítse.

Bakony Vadásza 2015

Varga János a Hegyi Vadászok Vadásztársaság alapító tagja. 2006-ban alakult a társaság és azóta elnöke. Példamutató, kiváló, etikus vadász. Jó közösségteremtő. Kiemelkedő munkát végez a vadásztársaságban. A Veszprém Megyei Vadászkamara rendezvényeiben aktívan közreműködik. A vadásztársadalom elismert tagja.

Magyar Vadászatért érdemérem:

Schumacher István a VERGA Veszprémi Erdőgazdasági Zrt. Vezérigazgatója, a vadgazdálkodás területén egy életen keresztül kifejtett áldozatos munkája megbecsüléseként részesül a kitüntetésben. Schumacher István munkája példaértékű a vadászatban. Szem előtt tartja az erdőgazdálkodás, a mezőgazdaság és a vadgazdálkodás megbonthatatlan egységét. Személyét nagy megbecsülés övezi úgy szakmai, mint emberi vonatkozásban.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere