Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

A fenyő körül

2023. 12. 21. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Határidők, rohanás, túlterheltség, idegfeszültség, sikerkényszer, estéig tartó munka. Mindennapjaink velejárói ezek. De most álljunk meg egy pillanatra! Karácsony van, a béke, a szeretet, a meghittség ünnepe.

Vadásztársaim! Azt kívánom, hogy a békesség, az összetartozás reménye öleljen át mindnyájyunkat. Az év vége mindig a számvetés ideje, amikor ki-ki visszatekint arra, mit tett, mit ért el a maga mögött hagyott esztendőben. Az év végi időszak azonban nagyon jó arra is, hogy megállva a napi hajtásban, elgondolkozzunk azon, merre is halad életünk folyása. A karácsony mindenképp reményt ad és lehetőséget kínál arra, hogy megbocsássunk mindenkinek, elfelejtsük a bánatot és a sérelmeket, melyek az év folyamán értek bennünket és új alapokkal induljunk a következő év kihívásai fele. Tudom, nem egyszerű feladat ez, nemcsak elhatározás kérdése az egész, főleg akkor, amikor a vadásztársadalomnak ezer és ezer kihívásnak, elvárásnak kell megfelelnie.

Nekünk mindenképp csak az lehet a feladatunk, hogy végig menjünk ezen göröngyös úton, segítsük és támogassuk a vadgazdálkodást képviselők munkáját, és megtegyünk minden annak érdekében, hogy a magyar vadászok elkövetkező években is hódolhassanak szenvedélyüknek. Bízom abban, hogy lesz bennünk hozzá erő és kitartás.

Mindezt azonban egy biztos háttér, a család nélkül nem tudnánk véghez vinni. Szükségünk van megértő társra, a szeretetteljes otthonra, ahol megértik és elfogadják a vadászattal összefüggő gondjainkat és problémáinkat.

A karácsony a szeretet legszentebb ünnepe. Az évnek az a napja, amikor nekünk vadászoknak is meg kell állunk egy percre, hogy megosszuk mindazokkal az örömteli perceket, akik közel állnak a szívünkhöz. A karácsony szegfűszeg illatú, meghitt családi melegében együtt lenni mindazokkal, akiket az év során a vadászat miatt hanyagolni szoktunk. 

Éppen ezért vadásztársaim engedjétek meg, hogy most a családotokhoz, a kedveseitekhez szóljak, és valamennyiünk nevében megköszönjem nekik mindazt a támogatást, megértést melyet velünk szemben tanúsítottak. Pontosan tudjuk, számtalan esetben

a családnak kellett nélkülöznie azért, hogy mi hódolhassunk szenvedélyünknek. Hajlamosak voltunk feleségeinkre, kedveseinkre hárítani a problémákat, a napi munkát, és feladatot, melyből igazából nekünk is ki kellett volna venni a részünket. Szívből jövő köszönet érte! 

Legyen ez az őszinte szó, a vadászember beismerése egy kis ajándék a karácsonyfa alatt!

Kívánok mindnyájyunknak békességet, örömökben gazdag karácsonyt és vadászsikerekben gazdag boldog új esztendőt!

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Herendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt