központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Új vizsgaszabályzat és bizonyítványarculat

2022. 10. 12. | Az OMVK központi szervezete |

A nemrég módosult jogszabályi háttér indokolttá tette, hogy a Vadászkamara újragondolja és egységesítse a vadászvizsgáztatás gyakorlatát. Az erről szóló szabályzat első munkaanyaga szeptember elején készült el. Október 11-én második körben egyeztettek a tervezetről a Területi Szervezetek titkárai, akik a megyei vadászvizsga bizottságok elnökei is. Az elhangzottak tükrében néhány pontosítás kerül az anyagba, és az így véglegesülő szabályzatot október 25-én fogadhatja el a Vadászkamara Elnöksége.

A Vadászkamara Titkári Értekezlete, 2022. október 12. Téma az új vizsgaszabályzat.
A Vadászkamara Titkári Értekezlete, 2022. október 12. Téma az új vizsgaszabályzat.

A Vadászkamara hatvani központjában tartott titkári értekezleten Bajdik Péter főtitkár emlékeztetett: a korábban szintén megyei titkárokból álló, 11 fős munkacsoport által összeállított, 51 oldalas munkaanyagba beépültek a releváns javaslatok, vélemények. Az októberi ülés célja az volt, hogy a nem egyértelmű pontokat konszenzusos, a többség álláspontját tükröző módon sikerüljön lezárni, az Elnökség felé előkészíteni.

Az egyeztetés során egyebek mellett körvonalazódott, hogy minden megyében legalább háromhavonta meg kell szervezni a vizsgát, amennyiben összegyűlik legalább 10 jelentkező. Ők a jövőben e-mailben kaphatnak tájékoztatást a vizsga részleteiről, ha megadják elektronikus elérhetőségüket. Tisztázódott a szakirányú végzettséggel rendelkezők elméleti fegyverismereti vizsgájának mikéntje is. A vizsga lebonyolítását érintő, jellemzően apróbb részleteken túl egy sor, a vizsgabizottságok munkáját érintő, elsősorban adminisztratív témában is egységes álláspontra jutott a grémium.

Az augusztus 1-jétől hatályos jogszabálymódosításhoz kapcsolódóan új arculatot kapnak a Vadászkamara által kiadott vadászvizsga- és kiegészítő vizsga bizonyítványok is, amelyeket az ülésen mutattak be, és amelyek a közeljövőben váltják a korábbi formátumot. (A különböző vizsgatípusokról itt írtunk korábban.)

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere