Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

XIX. Vadászkamarai Nagydíj

2016. 04. 30. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A felnőttkorba lépő rendezvény nyitányaként a Bakony Vadászkürt Egylet kürtszignáljai üdvözölték a versenyzőket, majd Pap Gyula megyei elnök a Veszprém Megyei Vadászkamara Elnöksége nevében köszöntötte a megjelenteket a balatonfűzfői lőtéren.

Fotó: Gyurom János
További fotókért kattintson ide!

Mint felidézte: az első Vadászkamarai Nagydíj idején még nem gondolták volna, hogy ekkora jövője lesz a versengésnek, de a gördülékeny szervezés és a jó hangulat mindig garantálta a sikert, néha a rossz idő ellenére is. Pap Gyula továbbá tolmácsolta a kamara meghívását a soron következő eseményekre, a május 28-i Pápai Agrárexpo keretében tartandó Megyei Vadásznapra, és a másnap Várpalotán helyet kapó Vadász-Gyermeknapra.

Zatkalik Attila a Balatonfűzfői Lövész Egylet elnökeként köszöntötte a nevezőket, majd átadta a szót Putz Istvánnak, aki felhívta a figyelmet a fegyverkezelési szabályok szigorú betartására, és eredményes versenyzést, jó találatokat kívánva ismertette a rotte-beosztásokat. A verseny nyúl, kelő fogoly, keresztbehúzó fácán, röptetett kacsa és toronykakas mozgását utánzó koronglövészetből állt, Putz István és Szabó László bíráskodása mellett.

 

 

A legjobb helyezést elért versenyzők sorrendjét Baracskay Lajos, a megyei kamara titkára ismertette:

Egyéni eredmények

Férfi:

I. Király Balázs 30 találat

II. Tóth Zoltán 29 találat

III. Roman István 29 találat

A II. és a III. helyezett között szétlövés döntött.

Női:     I. Helt Enikő

Csapatok:

I. Újkúti Vt. 85 találat (Király Balázs, Kovács Gusztáv, Roman István)

II. Noszlopi Vt. 83 találat (Tóth Zoltán, Karsai László, Farkas Imre)

III. Somlótája Vt. 79 találat (Siffer Géza, Stankovics László, Mátó Elemér)

A teljes eredményjegyzéket megtekintheti ide kattintva.

Az ebédre feltálalt őzraguleves Varga Dániel szakácstudományát dicsérte, jövőre az idén csapatgyőztes Újkúti vadásztársaságra hárul majd a versenyzők élelmezésének feladata.

A győzteseknek ezúton is gratulálunk!

-ps-

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVeszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com