Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

XI. Szent Jakab Napok + VIDEÓ

2015. 07. 24. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Bár szombaton alaposan elbánt az időjárás a résztvevőkkel, vasárnap már nem kellett megküzdeniük az elemekkel azoknak, akik ellátogattak a sümegi Szent Jakab Napok záróeseményeire.

A ferences kegytemplomban megtartott Szent Hubertusz szentmisét celebráló atya köszöntötte a megjelent Végh László polgármestert, a vadászokat valamint a borrendek képviselőit.

Fotó: Gyurom János
További fotókért kattintson ide!

„Halász, vadász, madarász, üres zsebben kotorász” – idézte a lelkipásztor, majd emlékeztetett: vadászó őseink azért is fohászkodtak a Mindenható segítségéért, mert tudták, hogy sikerük vagy sikertelenségük nem csak saját ügyességükön, hanem a felsőbb hatalmak jóindulatán is múlik. A ma embere ugyan már nem a megélhetésért, a napi betevő falatért vadászik, sokkal inkább azért, mert a természetben eltöltött órák kikapcsolódást nyújtanak számára, és alkalmat nyújthatnak akár az elmélkedésre, az Istennel való találkozásra is. A természet ugyanakkor nem létezhet természetvédők, így vadászok nélkül, így a vadászat az Isten által teremett természet rendjének fenntartása, Isten művének megóvása is. A könyörgések között az atya külön imádkozott a vadászbalesetben elhunytak lelki üdvéért is.

A felvonulás kavalkádjában is hangsúlyos szerepet kapott a vadászat, a Capári lovasiskola növendékei egy falkavadászat hangulatát elevenítették fel, míg Győrffy-Villám András és családja a solymászat rejtelmeibe engedett betekintést a felvonulás végén, immár a püspöki palota kertjében. A már előző nap megtartott agárbemutatóval, lövészversennyel és vaddisznópörkölt-főző versennyel együtt tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy idén sem vallottunk szégyent a sümegiek előtt!

Az eseményen forgatott a Hazai Vadász és a Veszprém TV stábja, a filmeket itt láthatják:

Végh László, Sümeg város polgármestere levélben fejezte ki köszönetét a részt vevő szervezetek - így többek közt a Veszprém Megyei Vadászkamara - felé, a rendezvény sikeres lebonyolításáért.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Veszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere