Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Vizslás hírek

2018. 10. 03. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Nem emlékszem, hogy a kutyás világban elhangzott-e már az az ismert kifejezés, hogy „ÁLOMPÁROS”. Én mégis megkockáztatom, mert van ilyen. A „mi kutyánk kölykeiről” van szó: Hári Csabáról és kedveséről, Futó Ivettről!

Valamikor régen még a közelemben szívták magukba a kutyával bánás mesterfogásait, aztán végigjárva a ranglétrát tanultak mindenből, okosodtak és mára az ország talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy legismertebb vizslásai közé avanzsálták magukat. Csabának természetesen a szakmájából adódóan is - lévén hivatásos vadász - lépéselőnye volt párja előtt de mindig visszanyúlt a segítő kéz, és a gyümölcs szinte egyszerre ért be! Ivett korábban csak segítője volt Csabának, ő inkább a tenyésztésben, küllemi dolgokban járt elől, de mostanra egymaga vette kézbe a vezetőszíjat. Ez olyannyira sikerült, hogy élete első versenyén a Magyar Vizsla Klub Egyesület igényes rendezvényén két héttel ezelőtt kutyája I. díjas minősítést kapott és nyerte a legjobb vízi munka különdíját. Csaba kutyája ezen a versenyen szintén első díjban futott, és nyerte a legjobb mezei munka különdíját!

Ha lúd, legyen kövér, gondolták, és a hetekkel ezelőtt Márkón a vadászkamara kynológiai szakbizottsága által rendezett válogatót megnyerve neveztek az Országos Dunántúli Vizslaversenyre. Munkájuk egy részét az erdei munka bírójaként tudtam követni, és mondhatom, hogy szokatlanul nehéz, hegyes terepen fél kilométeres vezetékmunkát produkáltak mindketten, mégpedig hibátlanul. Ugyancsak hibátlan volt az erdei róka és nyúlvonszalék is, közel 300 méteren. Ezt a feladatrészt két másik kollégámmal bíráltam, tehát a részrehajlás gondolatát is ki lehet zárni! Jelen voltam még a "róka akadályon át" című tesztnek, ahol szintén hibátlanul teljesítettek Csabáék.

Az "Álompáros": Hári Csaba és Futó Ivett

A verseny győztese tele pontszámmal (!) ERDŐGYÖNGYE VADÁSZ ALFRÉD RMV I./a díjban 372 ponttal. Ezzel elnyerve a MEOESZ CACT minősítését. Vezette: Hári Csaba Veszprém megye indulójaként.

A verseny IV. helyezettje I./d díjban 353,5 ponttal NAPLEMENTE CICOMA CINKA  Vezette: Futó Ivett Veszprém megye indulójaként.

Mindkettejüknek további sikereket és nagyon sok BOLDOGSÁGOT kívánunk, azt hiszem minden veszprémi vadász nevében!

Maróti Béla elnök

Kynológiai Szakbizottság

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Bakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVeszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videók