Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Trap Országos Bajnokság, Dunakiliti

2022. 09. 15. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Szeptember 10-11-én Dunakiliti adott helyet a 2022-es Trap OB-nak, szép környezetben jól előkészített pályákkal várták a versenyzőket. A Noszlopi Lövész Egylet versenyzője, Jóna Bernadett is indult a megmérettetésen. 2020-ban első, míg az előző évben második helyen végzett.

Szeptember 9-én pénteken szabadedzés volt, melyen minden versenyző szoktatta magát a pályához. Bernadett három sorozatot lőtt edzésnek, 24-22-21-es eredménye biztató volt a versenyre nézve. Ifiknél 3, férfiaknál 25 míg a hölgyeknél 6 nevezés érkezett. Mivel két pályán zajlott a verseny, első nap a 2x25 korong lelövése után a teljes mezőny a harmadik sorozatot a második pályán lőtte le.

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a versenyzőket. Átvonuló felhők és az egyre erősödő szél nehezítette a lövők dolgát. Berni jól kezdett: 22 találatot ért el az első, 21-et a második sorozatban. Összesítésben az első helyen állt, aztán jött némi hidegzuhany a 18 találatos harmadik sorozat formájában. Jól indult a rotte, az első öt lövés talált, majd némi rövidzárlat, 2 hiba, találat és ismét egy dupla leszúrt Rittberger /dupla hiba/. Ezután nehéz talpra állni, és sajnos jött a többi hiba, a vége 18 lett. Így visszaesett egy találattal a második helyre. Így tértünk pihenőre. Nagy volt a csend, nem szóltunk egymáshoz. Tudtuk, ha elemzünk, annak lehet, hogy nem lesz jó a vége. Hagytam versenyzőmet, hogy jól aludja ki magát, tudtam, ez jót tesz neki.

Másnap ébredés után letisztult aggyal kielemeztük az utolsó sorozatot, számba vettük az esetleges hibaforrásokat és kipihent, nyugodt fejjel indultunk neki a második napnak. Sajnos a 19 és 20 találatos sorozatok sem úgy sikerültek, mint vártuk. Valahogy elszórta a hibákat, nagyon akart, és ez nem tett jót a végeredménynek. Igaz, az idő még rosszabbra fordult, néha esett is, viszont ez egy szabadtéri sportoló és a traplövő nincs cukorból!

És következett a döntő! A hat induló hölgyet 2 elődöntős csapatra osztották. Együtt lőtte az elődöntőt az 1-3-5-ik helyezett, a második elődöntő a 2-4-6-ik helyezettekből állt össze, és itt már csak egy patront tehettek a fegyverbe, duplázás nem volt lehetséges. 25 lövést tettek mindkét elődöntőben, melyből az első két helyezett került a fináléba, ahol már az érmekért ment a küzdelem. Az első elődöntőben az egyik nagy esélyes, a tavalyi bajnok Tömör-Tones Petra a két napi egész jó teljesítménye után mindössze 13 találatra volt képes, és ez kevésnek bizonyult két társa 16-16 találatához képest, így kiesett az érmekért való küzdelemből. Ez bizony meglepetés volt.

Következett a második elődöntő, ahol Bernadett lett a főszereplő. 25-ből elért 22 találata “egy csővel” bizony megsüvegelendő eredmény volt. A férfi mezőny első helyezettje is ugyanennyit talált. A másik két lövő hölgy 16 találatig jutott, így nem volt kérdéses az aranydöntőbe kerülés. Következett a várva várt döntő.

Ezt már négyen lőtték és az első 15 lövés után kiesett a leggyengébbet lövő versenyző. Találategyenlőség esetén a magasabb rajtszámú esik ki. 15 lövés után a következő állomás a 25. lövésnél volt. Bernadett itt 19 találatig jutott, míg a másik két hölgy 16-16-ig, így a harmadiknak bejutó esett ki, így Ő lett a bronzérmes. Jött az aranyért való versengés, mely még 10 lövés. Berni tartotta a 3 korong előnyt az ifjúsági korú szépen versenyző Nyitrai Annával szemben, sőt előnyét 4 korongra növelte. Nem is kellet lelőni a 10-10 lövést, hisz a hatodik kör után az előnye behozhatatlan volt, így megállították a döntőt és meglett a hőn áhított aranyérem.

Edzőjeként bizton mondhatom, hogy a sok munka meghozta gyümölcsét, és megérdemelten, biztosan szerezte meg az Országos Bajnoki címet. 2020 után 2022-ben is első lett. Most azonban nincs pihenő, hiszen szeptember 25-én kezdődik a Koronglövő Világbajnokság Horvátországban, Eszéken. Teljes erővel készülünk, hogy méltóképp képviseljük a magyar színeket!

Tóth Zoltán

Noszlopi LE. Elnök, Jóna Bernadett edzője

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Herendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere