Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Sikerrel lezajlott a 26. Vadászkamarai Nagydíj

2023. 07. 09. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Kilenc férfi és egy női csapat indult megyénk kiemelt lőversenyén, a Vadászkamarai Nagydíjon, amit idén 26. alkalommal rendeztek meg. A férfi csapatok közül a Somlótája Vadásztársaság vihette el a legfényesebb kupát, melynek egyik tagja, Farkas Imre egyéniben is a dobogó tetejére állhatott.

Ahogy az elmúlt években, idén is kiváló idő várta a Vadászkamarai Nagydíj megmérettetésére érkezőket. A Balatonfűzfői Lövész Egylet nevében Putz Ákos köszöntötte a versenyzőket, és ismertette a mérkőzés menetét. A versenyt két pályán rendezték meg, és ötös rottékat alakítottak ki.

A nagydíj kevesebb résztvevővel zajlott, mint az elmúlt években, de Pap Gyula kamarai elnök szerint ennek oka csupán abban keresendő, hogy megyénkben egy időben zajlanak a különféle lőversenyek, így sokan nem tudtak eljönni. – Idén 26. alkalommal rendezhetjük meg ezt a versenyt. Ez idő alatt két generáció is felnőtt, sokunknak unokái születtek. Büszke vagyok arra, hogy ennyi év elteltével ez a rendezvény ma is él és működik. Büszke vagyok arra is, hogy ebben a 26 évben itt állhattam, és minden évben szólhattam hozzátok néhány gondolatot. Jó látni, hogy többen közületek már az első alkalmakon is részt vettek, és azóta sok új versenytárs érkezett közénk. Köszönöm a Bakony Vadászkürt Egyletnek, hogy amint ma is, úgy az elmúlt 26 éveben mindig itt voltak velünk, és megnyitották ez a nívós eseményt! Mellettük köszönet illeti a lőtér menedzsmentjét is azért, hogy minden évben ilyen színvonalasan megszervezik kamarai lőversenyünket – mondta el megnyitóbeszédében Pap Gyula.

Az egyetlen női csapat, a Lutra Csajok három tagja közül idén Hettyei Emőke bizonyult a legügyesebbnek, a dobogó második fokára Hettyeiné Anita állhatott, a bronzérmet pedig Hettyei Bianka kapta. A 9 férfi csapat közül a Somlótája Vadásztársaság, a Bakonyerdő Zrt. és a Marcal-Bitvaközi Vadásztársaság képviselői állhattak dobogóra. Egyéniben Farkas Imre vehette át az aranyérmet, az ezüst Hüll Lászlónak, a bronz pedig Fekete Róbertnek járt.

A hagyományoknak megfelelően így jövőre a Somlótája Vt. ragadhat fakanalat, és láthatja vendégül az éhes versenyzőket. Idén a tavalyi nyertesek, Hettyei Norbert és csapata, avagy a Lutra Vadászbolt főzött kiváló szarvaspörköltet a résztvevőknek.

Pap Gyula szeretettel invitálta a vadásztársakat kamarai rendezvényeinkre. A legközelebbi esemény július 13-án lesz, amikor megyénk hivatásos vadászai mérik össze tudásukat a Bakonyerdő Zrt. területén. A vármegyei verseny győztese képviseli majd Veszprém vármegyét a hivatásos vadászok országos versenyén. Július 14-én, pénteken délután 2 órára várja az érdeklődőket az idén 111. évfolyamát, valamint Széchenyi Zsigmond születésének 125. évfordulóját ünneplő Nimród Vadászújság a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében megvalósuló Nimród 111 Fotókiállítás megnyitójára, melyet a Thury Várban rendeznek meg. A Szent Jakab Nap – Az Érett Bor és a Vadászat Ünnepe július 22-én lesz Sümegen, melynek keretében a számtalan színes program mellett koronglövő- és főzőversenyen is részt vehetnek a vadásztársak.

Mizsei Bernadett

2023. Vadászkamarai Nagydíj nyertesei

Férfi csapatverseny eredményei

1. helyezett: Somlótája Vadásztársaság – 70 pont (Stankovics László, Tóth Zoltán, Farkas Imre)

2. helyezett: Bakonyerdő Zrt. – 67 pont (Fekete Róbert, Hüll László, Vizi Norbert)

3. helyezett: Marcal-Bitvaközi Vadásztársaság – 58 pont (Szenes László, Ifj. Szenes László, Szenes Sándor)

A férfi csapatverseny legjobbjai

Női egyéni verseny eredményei

1. helyezett: Hettyei Emőke – 23 pont

2. helyezett: Hettyeiné Anita – 19 pont

3. helyezett: Hettyei Bianka – 13 pont

A női egyéni verseny dobogósai

 

Férfi egyéni verseny eredményei

1. helyezett: Farkas Imre – 28 pont

2. helyezett: Hüll László – 27 pont

3. helyezett: Fekete Róbert – 26 pont

A férfi egyéni verseny dobogósai

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere