Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Rekordösszegű kamarai támogatás az egészségügynek

2023. 02. 24. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Öt és félmillió forinttal támogatta a Csolnoky Ferenc Kórházat a Veszprém vármegyei vadásztársadalom a kamara kezdeményezésére. Az akcióban 1160 fő vett részt. A rekordösszegű támogatást az intézmény orvostechnikai eszköz vásárlására fordítja.

A Veszprém Vármegyei Vadászkamara minden évben kiemelt feladatának tekinti, hogy jótékony kezdeményezéseket valósítson meg. A vadasztársadalom összefogása és felajánlása révén a Csolnoky Ferenc Kórház 2023-ban jelentős összeget fordíthat a Veszprém vármegyében élő lakosok egészségügyi ellátásához szükséges eszközök fejlesztésére.
További fotók hamarosan
Február 24-én, az intézmény előtt adták át ünnepélyes keretek között a nem mindennapi összeget, 5 544 000 forintot. Pap Gyula, a Veszprém Vármegyei Vadászkamara elnöke emlékeztetett arra, hogy a megyei kamara évek óta végez jótékonysági tevékenységet, még akkor is, ha erről nem ad hírt minden esetben. – Számunkra a segítségnyújtás rendkívül fontos. Állítottunk már karácsonyfát a kórházban, szerveztünk kirándulást fogyatékkal élőknek, vendégül láttuk a mentős dolgozókat, de minden évben részt veszünk az országszerte megrendezett év végi jótékonysági vadászatokon is. Szerettük volna ebben az évben is megmutatni, hogy vadászat nélkül is tudunk jótékonykodni. Főispán úrral együtt találtuk ki és indítottuk el ezt a gyűjtést, hisz ő is kamarai tagunk. Alig egy hónap leforgása alatt Baracskay Lajos titkár úr koordinálásával sikerült megszólítanunk a megyét. Számunkra ennek a megmozdulásnak éppen ez a legnagyobb értéke: a megye vadgazdálkodói és magánemberek az első hívó szóra összegtől függetlenül, önzetlenül a kezdeményezés mellé álltak – mutatott rá. Hozzátette, megyei szinten valóban meghatározó nagyságrendű anyagi támogatást sikerült néhány hét alatt összegyűjteni. Ismertette, 1160 fő csatlakozott a kezdeményezéshez, ami a megye kamarai tagságának közel 40 százaléka. Pap Gyula köszönetet mondott a vadásztársaknak, az egyesületeknek és az önkormányzatoknak. Megjegyezte, biztos abban, hogy ez az összeg a legjobb helyre kerül, és jövőre is folytatják a jótékonykodást.
 
 
Dr. Töreki-Vörös Ibolya, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója örömét fejezte ki amiatt, hogy az általa vezetett intézményre esett a választás, amikor megálmodták a gyűjtést. – Nem is gondoltuk, hogy ilyen szép eredménnyel zárul a kezdeményezés, így még nagyobb az örömünk. Mindamellett, hogy kórházunkban biztosítottak az ellátás feltételei, az új technológiák bevezetése, az innovatív technikai eszközök beszerzése mindig elsődleges az egészségügyben. Ahhoz ugyanis, hogy a lehető leggyorsabban tudjunk segíteni, hogy minél hamarabb jussunk diagnózishoz, elengedhetetlen ezeknek az eszközöknek a beszerzése. Az így felajánlott összeget az alapítványunk a lehető legjobban használja majd fel – jelentette ki. A főigazgató köszönetet mondott a vadásztársadalomnak az adományokért, a kamarának pedig az aktív munkáért.
 
Takács Szabolcs beszédében elmondta, nemcsak a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal főispánjaként, hanem az Országos Vadgazdálkodási Tanács elnökeként is külön öröm számára, hogy a Veszprém vármegyei vadászközösség társadalmi összefogásában ilyen nagymértékű összeget nyújthatnak át a kórháznak. – Mindenképpen figyelemre méltó és követendő ez a példa, hisz mindannyiunk számára az egészség a legfontosabb – emelte ki. Hozzátette, a legjobb helyre került ez a támogatás, hisz az egészségügy segítségére előbb-utóbb mindannyiunknak szüksége lesz. Takács Szabolcs megköszönte a kamara elnökének és titkárának a gyűjtés irányításában végzett munkát, amellyel ilyen rövid idő alatt ilyen nagymértékű támogatásra tettek szert, és háláját fejezte ki minden adományozó felé.


Mizsei Bernadett


TÁMOGATÓK
Bakonyalja Szarvaskő Vadásztársaság
Bakonyerdő Zrt.
Bakonyi Nimród Vadászati Egyesület
Bakos István
Bakos István Attila
Balatonfői Vadásztársaság
Baracskay Lajos
Bátorkő Vadászati Egyesület
Boncsos Vadásztársaság
Csatári László, Csatári László ifj.
Csingervölgyi Vadásztársaság
Csobánc Vadásztársaság
Csopaki Önkormányzat
Csökmei László Erik
Darnay Kálmán Vadásztársaság
Délbakonyi Vadásztársaság
Döbröntei Váralja Vadásztársaság
Dr. Rédei Zsolt
Fehérkő Sümeg Vadásztársaság
Fekete István Vadásztársaság
Felhő Tulajdonosi Vadászati Egyesület
Fízkút Vadásztársaság
Gadó József Gábor
Gerence Marcal Völgye Vadásztársaság
Gulyás Ferenc
Hajag Vidéki Vadásztársaság
Hári István
Heiter Vadásztársaság
Hertelendy Vadásztársaság
Hód Vadásztársaság
Horváth Zsolt
Jagdtour Hungary Kft.
Kesző és Környéke Vadásztársaság
Királykúti Vadásztársaság
Kislődi Hunor Vadásztársaság
Korn Ignác
Kreininger László
Lajkó Sándor
Lukács Attila
Lutra Vadászbolt
Marcal Bitvaközi Vadásztársaság
Maróti Béla
Nádler Herbert Vadászati Egyesület
Nádor Vadásztársaság
Nagy László-Megyer Nagyvázsonyi
Kinizsi Vadásztársaság
Németh Gergely
Országos Magyar Vadászkamara Veszprém Megyei Területi Szervezete
Ősi Sárrét Vadásztársaság
Pap Gyula, Pap Szilárd, Pap Balázs
Pólik Sándor
Putz István
Remete József
Sánta Károly Schweighoffer Ottó, Schweighoffer Balázs, Schweighoffer Ádám
Somlótája Vadásztársaság
Sümegi Kinizsi Vadásztársaság
Szekrényes Tamás
Szencz Lajos
Szentgáli Földtulajdonosi Vadásztársaság
Szépalma Somhegy Tulajdonosi Vadászati Egyesület
Takács Gergely
Takács Szabolcs
Tálod Vadásztársaság
Turi János
Vajda Tamás
Veidinger Balázs
Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.
Veszprém Megyei Vadász Szövetég

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Verga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVeszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere