Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Nyertes pályázataink, megújuló székház

2020. 04. 07. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A Veszprém Megyei Vadászkamara három célterületen pályázott a központi szervezet forrásainak felhasználására, ezek között volt a székház felújítása és új funkciókkal való bővítése, szakmai programok a hivatásos vadászok részére, valamint az „Ismerd meg a vadászokat” ifjúságnevelő program.

A projektekre elnyert teljes támogatás 28.058.700 Ft, a vállalt önrész 4.761.995 Ft. A támogatás felhasználása a következő bontásban történik:

1. Székház felújítás

Az igényelt támogatás összege: 25.000.000 Ft  
Önerő mértéke: 3.387.995 Ft  

Külső és belső konstrukciós módosítások, amelyek keretében a létesítmény egyes helységei nyitottá válnak, a gyerekek, iskolák, vadászok és nem vadászó érdeklődők számára is. Az épület bővítése kapcsán lehetőséget biztosít esetleges további kamarai célok megvalósítására is, beleértve a szélesebb körű képzést és oktatást, mind sportvadászi, mind hivatásos vadászi körben:

  • a vadgazdálkodás és vadászat természeti környezetünkbe illeszkedésének bemutatása
  • a látogatók ismereteink bővítése és véleményük pozitív irányba formálása a gazdálkodás ezen ágazata tekintetében
  • általános és középiskolai osztályok részére könnyen bejárható és iskolán kívüli természetismereti, biológiai tanórák megtartása
  • a vadászok trófeabírálati ismereteinek bővítése, vadászati hagyományok életben tartása
  • a kamarai apparátus munkafeltételeinek javítása, külső megítélés kapcsán kialakult kép pozitív irányban történő változása.
Látványterv

A projekt tervezett befejező időpontja: 2020. december 15.

2. Gyermekprogram

Az igényelt támogatás összege:   1.096.500,- Ft
Önerő mértéke:       494.000- Ft

  • Nyári táborozás szervezése a Bakonyerdő Zrt. Huszárokelőpusztai Erdei Iskolájában, a Pápai Tankerületi Központtal kötött megállapodás keretein belül, alsó tagozatos diákok részére. 2x3 nap, 66 gyermek + 4 fő kísérővel, turnusonként 2 éjszakás ott alvással, teljes ellátással. Az időtartama: 2020. július 13-a és 17-e között. A költségterv magába foglalja az iskolai programok költségeit, kézműves foglalkozások, tanösvényi kirándulások, erdei vasúti kirándulás, hivatásos vadász emlékhely megtekintése, a Bakonybéli Csillagda megtekintése.

Pályázat várható eredményeképp jelentősen javul ifjúság körében a vadászat megítélése, szorosabb kötődés várható a természethez, a programok beiktatásával jelentős természet közeli tudásanyag halmozódik fel. A vadászat elfogadása és pozitív megítélése abban is kinyilvánul, hogy nyári időszakban jelentős létszámmal ingyenesen vehetnek részt táborozásban gyermekek, ezzel a felügyelet az iskolai szünetben segítséget ad a szülőknek, továbbá számtalan gyermek még ilyen jellegű táborozásban soha nem vett részt.

3. Hivatásos Vadász szakmai programok:

3/1.

Az igényelt támogatás összege:  1.208.000,- Ft
Önerő mértéke: 542.000 - Ft

A hivatásos vadászok munkájukkal összefüggő lő készségének javítása, mind sörétes, mind golyós lőfegyver vonatkozásában. A program mellett a fegyverviselés, fegyvertartás, a bérvadásztatás kapcsán vendégek esetében jelentkező fegyverviseléssel kapcsolatos ismeretanyag felfrissítése és szélesítése.

Program/Projekt tervezett befejező időpontja: 2020. augusztus 30-ig

3/2.

Az igényelt támogatás összege:     754.200- Ft
Önerő mértéke: 338.000- Ft

A hivatásos állomány szakmai gyakorlatának fejlesztése, szőrmés, szárnyas ragadozók csapdázását illetően, az apróvad állomány mennyiségi növekedése érdekében.

Program/Projekt tervezett befejező időpontja: 2020. augusztus 30-ig

A kialakult járványügyi helyzet a programok ütemezését módosíthatja.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Herendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVeszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere