Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Lendületben – kamarai események, programok

2023. 07. 11. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A nyár sok helyütt a megérdemelt pihenés, a régen várt kikapcsolódás ideje, a vadászkamara ilyenkor sem tétlen, ha az érdekképviseleti munkáról vagy jótékonyságról van szó.

Az Országos Magyar Vadászkamara támogatásával, illetve a Veszprém Vármegyei Vadászkamara önerős finanszírozásával eredményesen, sikeresen lebonyolításra kerültek az elnyert pályázatok, melyek a hivatásos vadászok szakmai fejlődését segítették elő, továbbá azok, amelyek az ifjúsági program keretében valósultak meg.

Egész vármegyét lefedő jelenlét mellett látogattunk Gyulajra, ahol a hivatásos vadászaink megismerkedhettek a dámszarvas gazdálkodás fortélyaival. A dámszarvas ugyanis megyénkben is terjedőben van, ezért a tanulmányút során szerzett tudás közvetlenül fog hasznosulni.

Három turnusban, közel 100 alsó tagozatos diák vett részt Huszárokelőpusztán az erdei iskolában szervezett kiránduláson. Öröm volt látni az elégedett mosolyt a gyerekek arcán. Egy hasznos, a vadászat elfogadottságát elősegítő természetközeli programsorozaton vehettek részt a gyerekek.

Az elmúlt héten 60, általános iskolás gyereket táboroztattunk a VERGA Zrt. ajkai erdei táborában.

A július 13-án, csütörtökön megrendezendő hivatásos vadász versenyre már húsz fő nevezett be, ami országos szinten is példaértékű.

Az első három helyezett anyagi elismerésben részesül (300.000,- Ft, 200.000,- Ft és 100.000,- Ft) ezen felül még egyéb ajándékcsomagot is kapnak a helyezettek. Valamennyi résztvevő oklevélben és tárgyjutalomban részesül.

Akik nem érnek el helyezést, azok között 1 db dámbika, 4 db gímbika és egy alkalmi tarvad vadászat kerül kisorsolásra az ösztönzés céljából.

Vagyis van lendület, van pezsgés a vármegye vadászati közéletében. Legközelebb Sümegen találkozunk, a vármegyei vadásznapon!

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Herendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVeszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere