Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Komjáthy-díj a Kamarának

2016. 04. 30. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A siker feltétele a szolgálati rend és fegyelem, embertársaink védelme, a közösség szolgálata – fogalmazott Töreki Sándor dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a védőszentjük, Szent György napja alkalmából megrendezett gálán a Hangvillában.

Ebből az alkalomból először adtak át a város volt polgármestere és rendőrkapitánya emlékére a Komjáthy László-díjat.

– Egyedül győzte le a sárkányt Szent György, de ma csak a közösség lehet sikeres, és a páncélt az állomány számára a család, a hozzátartozók jelentik, akik meghittséggel, jó szóval teremtik meg a stabil hátteret azoknak, akik gyakran találkoznak az élet árnyékos oldalával munkájuk során – hangsúlyozta a dandártábornok az Országos Rendőr-főkapitányság elöljárói, mások mellett Takács Tibor vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-helyettes és Balogh János dandártábornok, a Készenléti Rendőrség parancsnoka, illetve megyénk ismert személyiségei előtt. Töreki Sándor kiemelte, tavalyi munkájukat országos szinten kivételesre értékelték, az önkormányzatok pedig az ötös skálán 4,5-re. Mint mondta, sikerük elképzelhetetlen mások mellett az önkormányzatok, a kormányhivatal, a polgárőrség és a vadászkamara, illetve támogatásuk, a közös szolgálatok nélkül. Külön elismeréssel szólt a polgármesterekről, akik a határon szolgáló rendőröket felkeresték. Aláhúzta, örömmel tölti el, hogy a megyei közgyűlési beszámolója után a képviselők egybehangzóan köszönték meg a rendőrség munkáját. – Büszke vagyok arra, hogy önökkel együtt szolgálhatok! – fogalmazott.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere az előtte elhangzottakhoz kapcsolódva elmondta, a város is kiemelt köszönettel tartozik a rendőröknek, majd felidézte Komjáthy László emlékét, aki öt évig Veszprém rendőrkapitányaként dolgozott, majd két évtizeden keresztül, 1911 és 1930 között a város történetében a leghosszabb ideig volt polgármester. – Városépítő és várost védő tevékenysége példaértékű az állampolgárok előtt – vélekedett, majd rámutatott, rendőri feladat a közrend, a közbiztonság, melyért mindannyian sokat tehetünk. – A rendőrök által biztonságosabb, békésebb és boldogabb világban élhetünk – hangoztatta, majd Töreki Sándor főkapitány Polgárdy Imre megyei közgyűlési elnök társaságában átadta a Komjáthy László-díjat a megyei vadászkamarának, amit Pap Gyula elnök vett át, Zakar Zoltánnénak, a rendőrség civil segítőjének és Borbély Zoltán alezredesnek, a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi osztályvezetőjének. Külön gratuláltak Somogyi Tamás ajkai címzetes főtörzszászlósnak, aki megyénkben először belügyminiszteri Év Rendőre díjat kapott nemrég, és jutalmazták Csaba Ákos törzszászlóst, a Veszprémi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját.

A gálán a Pannon Várszínház előadásában az Egy darabot a szívemből című musicalt tekinthették meg a meghívott vendégek

A Veszprém TV tudósítását ide kattintva nézhetik meg!

Írta: Kovács Erika

forrás: veol.hu

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Verga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVeszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere