Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Kitüntetettek Pápa 2016

2016. 05. 28. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A XX. Pápai Agrárexpo keretében megtartott Megyei Vadásznap alkalmából a következő kitüntetések átadására került sor:

HUBERTUSZ KERESZT EZÜST FOKOZAT

Hegedüs Zoltán a Hajag Vidéke vadásztársaság alapító tagja. Kezdettől fogva aktív tagja az egyesületnek. A vadásztársaságban 2007-2012 között a Fegyelmi Bizottság elnöki, 2012-től a Vadásztársaság titkári feladatait látja el. Megfontolt, etikus és jó vadász. Aktív résztvevője a Vt. egyesületi életének és a vadászatoknak. Tapasztalatával, hasznos tanácsaival nagyban segíti a vezetőség munkáját.

HUBERTUSZ KERESZT ARANY FOKOZAT

Borsodi László: 38 évig vadászott. Hosszú évekig vadászmestere volt a Rába-menti Környezetvédelmi és Vadászati Egyesületnek. Nevelte, oktatta a fiatalokat. Nagymértékben hozzájárult a társaság fejlődéséhez

Gyurom János: Évtizedekig a Döbrönte Váralja Vt. aktív tagja volt, elkötelezett környezetvédő, természetszerető vadász. Puskáját felcserélte fényképezőgépre, s azóta ezzel járja a természetet és folytatja aktív környezetvédő tevékenységét is. Számtalan önálló fotókiállítása nyílt és fotóalbuma jelent meg. Aktívan közreműködik a Veszprém Megyei Vadászkamara tevékenységében és munkájával segíti azt.

Nagy László: 33 évig vadászott tisztességgel és becsülettel a Rába-menti Környezetvédelmi és Vadászati Egyesületnél. A fiatal vadászok példaképe volt. Szerette és becsülte a vadásztársaság tagjait.

Pánczér Gyula 35 évig volt a Rába-menti Környezetvédelmi és Vadászati Egyesületének tagja. Becsületes, etikus vadász. A társadalmi munka szervezésében, mint vezetőségi tag, elöl járt.

Dr. Thoma Elek vadásztársunk negyven éves vadászmúlttal rendelkezik. Több cikluson keresztül a Herteledy Vadásztársaság és elődjének vezetőségi tagja.Évtizedeken keresztül képviselte a társaságát vadfőző versenyeken, melyekről mindig díjakkal, elismerésekkel gazdagodva tért haza. Etikus vadász, a vadászat írott, és íratlan szabályait mindig betartja.

Veszprém Megye Vadgazdálkodásért Emlékérem

Bukta Mátyás évtizedek óta meghatározó szerepet vállalt a megye vadgazdálkodásában a társasági élet kialakításában, egyénisége a Pápa környéki társaságok szempontjából ma is meghatározó. Vadász generációk nőttek föl a keze alatt, elkötelezett volt a vad védelme, a környezetvédelem, a vadászati hagyományok és kultúra ápolásában.

A Bakony Vadásza 2016 kitüntetést kapta:

Takács József 1965-tól a Csángota-ér Vadásztársaság elnöke. Szívügyének tekinti a bakonyi szarvasállomány megóvását és minőségének javítását. Próbálja megteremteni a gazdálkodók és a vadgazdálkodók közötti együttműködést. Hosszú időn keresztül a Veszprém Megyei Vadászkamara küldötte, az Ellenőrző Bizottság Elnöke, egyben aktív szereplője, támogatója a Vadászkamarai tevékenységnek.

Magyar Vadászatért érdemérem

Győrffy Balázs a Marcal-völgyi Sólyom Vt. tagja, vadászcsaládból született, három generációs vadászcsalád tagja. Vadásztársasága életében is aktív tevékenységet végez. Elkötelezett a vadászati hagyományok, a vadászati kultúra, az etikus vadászati módok alkalmazása tekintetében. Óriási érdemei vannak a vadászati törvény sikeres megalkotását és elfogadását illetően. Országgyűlési képviselőként, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökeként is képviselte a Veszprém megyei vadgazdálkodók érdekeit. A Minisztériummal, Kormányhivatallal, érdekképviseleti szervekkel együttműködve, példaértékű összefogás megteremtője és részese volt.

Minden kitüntetettnek szívből gratulálunk!

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Bakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comOnline vadászvizsga tesztVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere