Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Kitüntetettek Pápa 2015

2015. 05. 17. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

2015. május 17-én, a Pápai Agrárexpó keretében megrendezett Megyei Vadásznap alkalmával kitüntetésben részesültek:

HUBERTUSZ KERESZT BRONZ FOKOZAT – Átadta: Dr. Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere

Nagy Zoltán aTótvázsony és Környéke Földtulajdonosi Közösség vadőre. 15 éve dolgozik a területen, odaadással látja el munkáját, hivatását. Aktívan részt vesz a közösség életében. Segítőkész, szorgalmas, becsületes munkatárs.

Dr. Kovács Jenő a Járipatakmenti Természetvédelmi és Vadgazdálkodási KHE-ben végzett kiváló munkájáért, a vadgazdálkodás terén mutatott kitartó és kritikus tevékenységéért.

Major Károly a Járipatakmenti Természetvédelmi és Vadgazdálkodási KHE-ben végzett kiváló munkájáért, melyet elsősorban a területen gazdálkodókkal tartott szoros együttműködésben valósít meg.

Nagy Róbert: a Járipatakmenti Természetvédelmi és Vadgazdálkodási KHE gazdasági vezetésében betöltött elmaradhatatlan szerepéért.

Dr. Lóderer Zoltán a Kislődi Hunor vadásztársaság tagja, a rábízott közösségi munkákat lelkiismeretesen elvégzi, A vadásztara fordítható kevés idejét eredményesen használja. Eredményes vadász.

Rába Éva a Kislődi Hunor vadásztársaság aktív tagja, a közösségi munkából mindig kiveszi a részét. Tiszteli a vadat, lehet rá számítani.

Halász Imre a Kislődi Hunor vadásztársaság tagja, több mint 10 éve vadászik. A közösségi életből aktívan kiveszi a részét, a főzőversenyek eredményes szakácsa.

HUBERTUSZ KERESZT EZÜST FOKOZAT – Átadta: Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke

Karakai Szabolcs a Rába menti KKVE tagja, nagy szerepet vállal a külföldi vadászok vadásztatásában. A vadászat szabályait szem előtt tartja. A társadalmi munkában aktívan részt vesz.

Kövi Ákos a Rába menti KKVE tagja, etikus vadász, a társaság érdekeit mindig szem előtt tarja, a társadalmi munkából kiveszi a részét, a vadászvendégek fogadásánál is lehet rá számítani.

Primusz József a Járipatakmenti Természetvédelmi és Vadgazdálkodási KHE titkára, munkájára mindig lehet számítani. Etikus vadász, fontosnak tartja a fiatalok oktatását.

Szeness László a Marcal-Bitvaközi Vadásztársaság tagja, a társaság egyik brigádvezetője. Vadászcsaládból származik, etikus, természetet és vadászatot szerető ember.

Lichtenstein Györgya Hajag Vidéke Vt. alapító tagja. Eredményes és etikus vadász. Sokat tesz a társaság mindennapi életében előforduló vadkárelhárítással, közösségi munkával kapcsolatos feladatok ellátásában, ezzel is segítve az eredményes vadgazdálkodást.

Szalai Szabolcs a Hajag Vidéke Vt. alapító tagja. Megfontolt, etikus vadász. 2012-től a vadásztársaság eredményességét a számvevői feladatok ellátásával segíti. A bérvadásztatásban való részvételével hozzájárult a társaság eredményes gazdálkodásához. Az egyesület által szervezett közösségi munkákon, rendezvényeken tevékenyen részt vesz.

Tímár László a Kislődi Hunor Vadásztársaság tagja, több mint 10 éve vadászik. A közösségi munkában aktívan részt vesz, segíti a társaság munkáját.

HUBERTUSZ KERESZ ARANY FOKOZAT – Átadta Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke és Baracskay Lajos, a Veszprém Megyei Vadászkamra titkára

Fodor Zoltán (Hertelendy KTKE) 17 éve hivatásos vadász, valamint a terület nagy részén erdész is, és vadásztársaságunk tagja. Hivatásos vadász tevékenysége alatt, számtalan kül-, és belföldi vendégvadászt juttatott sikerekben gazdag vadászélményekhez. Fontos feladatának tekinti a fiatalok természetszeretővé, és vadásszá nevelését.

Knoll Sándor 2001. óta tagja a Döbröntei Váralja Vadásztársaságnak. A Vt. Felügyelő Bizottságának elnöke. Etikus vadász, bizottság elnöki teendői mellett aktív szerepet vállal a fiatal vadásztársak nevelésében, valamint az egyesület közösségi rendezvényeinek szervezésében.

Mészáros László 1993. óta tagja Döbröntei Váralja Vadásztársaságnak. Nagy szerepet vállal az egyesület vadgazdálkodási berendezéseinek, eszközeinek elkészítésében, karbantartásában. Közösségi rendezvényeink aktív, meghatározó szereplője.

Győrffy Sándor a Marcalvölgyi Sólyom Vadásztársaság tiszteletbeli tagja. 1957- ben született, szinte vadászcsaládba, már az édesapja is vadászember volt. A vadászatot 1982-ben kezdte. Hosszú ideig tevékenyen részt vett a társaság működésében. Közben elveszítette látását, mely nagy törést jelentett az életében. A Vadásztársasággal most is aktív a kapcsolata. Tiszteletbeli tagként kiveszi részét a közös munkából.

Zábrák Károly a Járipatakmenti Természetvédelmi és Vadgazdálkodási KHE elnöke, az elmúlt vadgazdálkodási ciklusban bebizonyította rátermettségét a vadásztársaság vezetésében. Mindig szem előtt tartja a vad és a természet szeretetét.

Néher György a Marcal-Bitvaközi Vadásztársaság alapító tagja. Őszinte, etikus sportvadász. Aktívan részt vesz a társaság életében. Véleménye, javaslatai mindig tevékenyen segítik a társaság működését.

Augusztin Endre a Hajag Vidéke vadásztársaság alapító tagja. Nagy tapasztalattal rendelkező, megfontolt, etikus és jó vadász. Tevékenységével, szakértelmével a terület vadállományának minőségi javítását és az élőhely védelmét szolgálja. Aktív résztvevője a társaság egyesületi életének és a vadászatoknak. Tapasztalatával, hasznos tanácsaival nagyban segíti a vezetőség munkáját.

Eckert Zoltán a Hajag Vidéke vadásztársaság tagja. A vadásztársaságban Ellenőrző Bizottsági elnöki, majd 2012-től a vadászmesteri feladatokat látja el. Nagy tapasztalattal rendelkező etikus és jó vadász. Tevékenységével, szakértelmével a terület vadállományának minőségi javítását és az élőhelyvédelmét szolgálja. A bérvadásztatásban való részvételével hozzájárult a társaság eredményes gazdálkodásához.

Bálint Gusztáv a Csingervölgyi vadásztársaság aktív tagja, 50 éve váltotta ki az első vadászjegyét, a mai napig tevékenyen részt vesz a vadásztársaság életében, az Ellenőrző Bizottság tagja. Mindig lehet rá számítani a vendégvadászok kisérésében.

Pető László a Somlótája Vadásztársaság tagja. 1990-ben lett vadász és egyben tag is Vadásztársaságunkban. A szalonkák réme, és nagy tisztelője. A Vadásztársaság közösségi életének egyik kiemelkedő szerepét betöltő vadásztárs. A főzőversenyek sikeres résztvevője.

Szabó Ferenc a Somlótája Vadásztársaság hivatásos vadásza. 35 éve kezdte gyakorolni hivatását, és ma is fáradhatatlanuk dolgozik. Szerencsésnek mondható az a vadásztársaság, akinek vadjait ilyen hivatásos vadász gondozza és védi!

Dr. Nagy Tamás a Somlótája Vadásztársaság tagja Az Iszkázi Brigád nélkülözhetetlen egyénisége. Sajátos humora, segítőkész jelleme a fiatalabb generációra is pozitív hatást gyakorolt. Mindig kiállt a Társaság becsülete mellett, és hűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 42 éve kitartott a „Somlótája” Vadásztársaság kötelékében.

Vándor Ottó a Somlótája Vadásztársaság tagja, 1990-ben avatták vadásszá. Röviden – a „Somlótája” Vadásztársaság jellegzetes, akár címerbe is illő egyénisége. Mindig segítőkész, környezetében pillanatok alatt vidám hangulatot teremt, és a munka dandárjától sem ijed meg.

Ferencz János 1990 óta a Somlótája Vadásztársaság tagja. Foglalkozásából adódóan itt is hosszú idő óta vezető szerepet tölt be. 1997-től 2002-ig mint gazdasági felelős, 2002-től napjainkig az Iszkázi Brigád brigádvezetője. Jó szervező, mindig aktív résztvevője a közgyűléseknek.

Szili József a Somlótája Vadásztársaság tagja 1989-től. Hosszú éveken keresztül a Kertai Brigádot vezette kemény, atyai szigorral. Igaz, könnyű dolga volt, hisz rendőri hivatásából adódóan megvolt a kellő kiképzése és tapasztalata. Ma is, mint az érett generáció oszlopos tagja keményen kiveszi részét a Társaság fennmaradását szolgáló feladatokban.

NIMRÓD ÉREM – Átadta: Pap Gyula, az Országos Magyar Vadászkamara Sportvadász alelnöke

Mádl István a Heiter Vadásztársaság tagja, a földtulajdonosi közösség közös képviselője. Sokat munkálkodik, hogy a vadásztársaság és a gazdálkodók sikeresen működjenek együtt. A vadgazdálkodásban elért eredményei példaértékűek.

KAMARAI ARANYÉREM – Átadta Pap Gyula, az Országos Magyar Vadászkamara Sportvadász alelnöke

Léman Imre a Hajag Vidéke vadásztársaság elnöke, akinek a közösség kialakításában döntő szerepe volt. Munkájára mindig lehet számítani. A társaság mozgatórugója, aktív vadászati közéleti személyiség. Példamutató a vadászati tevékenysége, a vadásztársaságban betöltött közösségformáló szerepe. A Veszprém Megyei Vadászkamara rendezvényeiben aktívan közreműködik.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVeszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere