Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Kamarai Nagydíj huszonötödször!

2022. 06. 11. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Ha van "állócsillag" a Veszprém Megyei Vadászkamara által szervezett programok között, akkor a vadásznapok mellett a Kamarai Nagydíj nevet viselő lőverseny az, hiszen idén már huszonötödik alkalommal rendezték meg Balatonfűzfőn.

Ahogy egy vadászaton, itt is kürtszóval vette kezdetét az esemény, majd Pap Gyula megyei elnök köszöntötte a megye számos pontjáról érkező nevezőket. köszönetet mondva mindazon vadászoknak és lőtéri munkatársaknak, akik kitartása és elhivatottsága lehetővé tette, hogy negyedszázadon át "életben maradjon" a megye vadászainak nyár eleji versengése. A kamara egyéb, aktuális programja között említette a gyerekek számára rendezett kirándulásokat, táborokat, a hivatásos vadászok versenyének megyei fordulóját, majd Putz István ismertette a rottebeosztásokat, balesetmentes, fegyelmezett versengést kívánva a résztvevőknek.

További fotók hamarosan

A megmérettetés három pályán párhuzamosan zajlott. A végig élénk, időnként erős szél alaposan próbára tette a lőállást elfoglalók rutinját, de ez csak még izgalmasabbá tette a jubileumi verseny lefolyását. Végül egyéniben Mészáros Attila és Hettyei Emőke, csapatban a Gellahegyi Vt. tagjai foglalhatták el a dobogó legfelső fokát.

I. Hettyei Enikő 24 korong, II. Hettyei Emőke 20 korong, III. Takács Alexandra 5 korong
I. Mészáros Attila 28 korong, II. Stankovics László 27 korong, III. Borbély László 27 korong

A tavalyi győztes jóvoltából húsz kiló alapanyagból készült, kakukkfűvel és cseresznyepaprikával ízesített sertéspörkölt elköltése közben bőven nyílt alkalom a tapasztalatok megvitatására, illetve a kevésbé sikeres versenyzők jószándékú ugratására, ahogy barátok közt szokás.

I. Gellahegyi Vt. 72 korong (Hettyei Emőke, Hettyei Enikő, Király Balázs)
II. Tési Fennsík Vt. 68 korong (dr. Mile Imre, Kokojev Vitalij, Mészáros Attila)
III. Bakonyerdő Zrt. 62 korong (Fekete Róbert, Kovács Ferenc, Varga Lajos)

A díjazottak a kupákon kívül a Lutra Vadászbolt nagylelkűségének köszönhetően tárgynyereményekkel is gazdagodtak. Legközelebb Sümegen, a Szent Jakab Napok keretében tartott vadásznapon találkozunk! 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Verga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere