Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Fekete István Mesevetélkedő + VIDEÓ

2020. 02. 20. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Fekete István ezer szállal kötődött Veszprém megyéhez: itt vált íróvá, itt születtek gyerekei, innen vette fel a kapcsolatot Kittenberger Kálmánnal. A szentkirályszabadjai Szent István Király Általános Iskolának otthont adó épületben gyakran talált otthonra, amikor barátját, Dalányi József tanítót látogatta meg.

Az iskola épületében megszállva írta a Bogáncs című regényét, és itt fogalmazódott meg benne a Tüskevár gondolata. A 120 éve született Fekete Istvánra emlékezve idén tizenegyedszer rendezték meg a Fekete István Mesevetélkedőt. A versengés előtt koszorút helyeztek el az író emléktáblájánál a helyi önkormányzat, az iskola és a Veszprém Megyei Vadászkamara képviselői.

Az iskola, az önkormányzat és a vadászkamara képviselői a koszorúzás előtt.
Fotó: Somody Zsuzsanna

A Tóth Zsuzsanna tanárnő által "levezényelt" vetélkedő egyaránt próbára tette az ügyességet, a gyorsaságot, a memóriát, és a Fekete István műveiben való jártasságot. A dobogó legfelső fokára a Felsőörsi Malomvölgy Általános Iskola csapata állhatott fel. A gyerekek díjazáshoz a megyei vadászkamara és a Veszprém TV is hozzájárult: családi és egyéni állatkerti belépőkkel, madáretetőkkel lehettek gazdagabbak a helyezettek. A díjakat Széplaki Zoltán,  a Szent István Király Általános Iskola igazgatója és Pólik Sándor, a Veszprém Megyei Vadászkamara Média és Kommunikációs Szakbizottságának tagja adta át. Az eseményen a Veszprém TV forgatott:

 

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Veszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere