Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

…és a földön békesség, és jóakarat az embereknek!

2022. 12. 23. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Aligha van bensőségesebb, meghittebb ünnepe az esztendőnek, mint a karácsony – feltéve, hogy békés és szeretetteljes. Felerősíti bennünk a jót, tompítja a rosszat, átélhetővé teszi a szeretetet.

Az advent reményt ad: egyszer majd igazabb lesz a világ, az emberek képesek lesznek megtagadni gyűlölködő érzéseiket, mások ellen forduló előítéleteiket, eredendő önzésüket. Sajnos ezekben az időkben nagyobb szükség van erre, mint hosszú idő óta bármikor.

Az adventi várakozás a bűnöktől, vétkektől való megtisztulás eljövetelét ígéri, és magában hordozza az áldozattal már megváltott jövő ígéretét. Ez időszak alatt tisztára moshatjuk a szívünket, hogy újra (vagy még mindig) hinni tudjunk a közösségben, az összekapaszkodást ígérő kéznyújtásban, a szeretet erejében.

Az adventi várakozást Tamási Áron írta le megkapó szavakkal: „...a föld örömet kiáltott az égre, és az ég örömet kiáltott a földre. Karácsonyeste lett.” Ilyenkor a reménység öröme szállja meg az embereket, és kisöpri szívükből az esztendő gondjait. Az életnek addig van értelme, amíg az ember szeretetet tud adni, és ami annál sokszor nehezebb: képes a szeretetet elfogadni.

Semmihez nem fogható a Szenteste izgalma, a csilingelő csengettyű hangja, a Csendes éj dallamai. Együtt a család, s boldogító bizsergés járja át a szíveket, lelkeket.

Minden vadásztársunknak áldott, békés karácsonyt, és boldog új esztendőt kívánunk!

A Veszprém Megyei Vadászkamara

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Bakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere