Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Elismerések, kitüntetések Várpalotán

2023. 05. 28. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A hetedik vadász-gyereknapon Pap Gyula elnök és Baracskay Lajos titkár a következő kitüntetéseket adták át kiváló teljesítményt nyújtó, elkötelezett vadásztársainknak:

A Magyar Vadászatért Érdemérem kitüntetésben részesült - posztumusz - Kötél László. Kötél László, tavasszal elhunyt vadásztársunk 1947-ben született Zalaváron. Otthonról hozta az erdő szeretetét a vadászat iránti vonzódását, mely élete során mély elkötelezettséggé vált. Vadásszá Balatonfüreden lett 1987 augusztusában, amikor felvette tagjai sorába a Balatonfüred és Környéke Vadásztársaság. Fáradhatatlan és hozzáértő munkája okán 1990-ben már a társaság gazdasági felelőse. Tisztségét széleskörű kapcsolataival segítve, bírva családja elfogadó támogatását, eredményesen látta el 1997 -ig, mikor is a Balatonfelvidéki Tulajdonosi Közösség Vadásztársaság részévé vált társaságuk. Itt a három alkotó egység balatonfüredi csoportjának képviseletét látta el. A társaság részekre bomlása során a 2001 áprilisában létrehozott Koloska Völgy vadásztársaság elnökévé választották. Elnöki munkáját közmegelégedésre végezte. 2007 tavaszán a társaság, fáradozása ellenére a vadászterület bérleti jogát nem tudta megújítani, ezt kudarcként élte meg, és egy év multán kilépett a társaságból. Széleskörű szakmai ismeretei környezete számára is tudott volt. Erre alapozva Tótvázsonyi Földtulajdonosi Közösség Vadásztársasága a 2010-es években felkérte szaktanácsadóként vadgazdálkodási munkája segítésére. A társaság 2017 évi átalakulásával létrejött Gellahegyi Vadásztársaság titkárává választotta. Tisztségében eredményesen dolgozott súlyos betegsége elhatalmasodásáig. Nagy példaképeihez hasonlóan számára is az erdőzúgás volt a fontosabb és a társaságban végzett vadgazdálkodási munka. Életútja folyamán bárhol volt társasági tag, hamar a tisztségviselők közé került hozzáértése, segítőkészsége és munkabírása okán. Ennek elismerése, ha meg is késett, el nem maradt. Kötél László vadásztársunk kitüntetését özvegye vette át.

Az Országos Vadászkamara Érdemérmével ismerték el Pál Lajos és Tóth Attila munkáját.

Pál Lajos 1994-2010 között a Mecseki Erdészeti Zrt. Sellyei Erdészeténél volt erdőgondnok, feladata volt a szakmai tervek elkészítése és végrehajtásának koordinálása, a munkafolyamatok ellenőrzése és dokumentálása, kapcsolattartás a hatóságokkal. 2010. augusztus 23-tól a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. munkavállalója. 2010 és 2014 között termelési vezérigazgató-helyettes, feladata a társaság kereskedelmi és szolgáltatási tevékenységének irányítása, erdőgazdálkodási és műszaki üzemi tevékenységek felügyelete, munkavédelmi, tűzvédelmi, környezetvédelmi feladatok koordinálása, projektkezelés. 2015. január 21-től április 26-ig a társaság megbízott vezérigazgatója. 2015. május 1-től gazdasági vezérigazgató-helyettes, feladata a társaság pénzügyi és számviteli, kontrolling és informatikai tevékenységének irányítása és felügyelete, kiemelt szerep a gazdaságpolitikai célkitűzések és a társaság stratégiájának kialakításában, a hatékony gazdálkodás megvalósításban.

Tóth Attila 1996. november 1. napjától a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. alkalmazásában áll. 1996-1999 között erdőgazda a Zirci Erdészetnél, feladata az erdőgazdálkodási teendők közvetlen irányítása. 2000-2009 között fahasználati ágazatvezető a Társaság Központjában, feladata a fakitermelési, szállításai, értékesítési feladatok cég szintű irányítása, rövid és középtávú tervezés, elemzések készítése. 2010-től a Királyszállási Erdészet erdészeti igazgatója, feladata az üzemegységhez tartozó működési területen az erdő- és vadgazdálkodási feladatok szakmai és gazdasági irányítása. 2004-2010 között az Országos Erdészeti Egyesület helyi csoportjának titkára. 2013-tól a Veszprém Vármegyei Vadászkamara elnökségi tagja, küldött, a Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottság elnöke.

Eckert Zoltán Nimród Érmet vehetett át. Eckert Zoltán 2000 óta tagja a Hajag Vidéke vadásztársaságnak. A vadásztársaságban 2007-2012 között az Ellenőrző Bizottság elnöki, a vadásztársaság vadászmesteri feladatát nyolc évig látta el. Nagy tapasztalattal rendelkező etikus és jó vadász. Tevékenységével, szakértelmével a terület vadállományának minőségi javítását és az élőhely védelmét szolgálja. A bérvadásztatásban való részvételével nagymértékben hozzájárult a társaság eredményes gazdálkodásához. Aktív résztvevője a vadásztársaság egyesületi életének, és a vadászatoknak is. Tapasztalatával, hasznos tanácsaival nagyban hozzájárult a társaság eredményes gazdálkodásához. Az ő ötlete alapján jött létre a Hubertusz mise Csehbányán. Jelenleg a Veszprém Vármegyei Vadászkamara országos és vármegyei küldötte.

A Csingervölgyi vadásztársaság  Gróf Nádasdy Emlékplakettel lett gazdagabb. A társaság 2004-ben alakult. Jelenleg nem egész 4 000 Ha-on gazdálkodik. Kislétszámú közösség, amely célja a szakszerű vadgazdálkodás, illetve a vadászati kultúra terjesztése. Ennek érdekében rendszeresen tartanak iskolákban és különböző táborokban szakmai bemutatókat, valamint Úrkúton vadászmesterük rendszeresen táboroztat gyerekcsoportokat, ahol bemutatják az erdők mezők életét és a vadászat fontosságára is felhívják a figyelmet. Rendszeresen támogatják a helyi települések rendezvényeit. A társaság működése stabil. Jó viszonyt ápol a vadászati hatóságokkal a kamarával, a helyi erdőgazdasággal, valamint a földtulajdonosokkal. Bérvadászati vendégköre egész Európára kiterjedő, amellyel biztosítja a társaság anyagi biztonságát. A továbbiakban is szeretnének ezen az úton haladni mind szakmai, mind vadászati kulturális téren.

Minden kitüntetettnek szívből gratulálunk!

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Bakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókVeszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere