Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Adventi gyertyagyújtás a megyei Kórházban

2023. 12. 04. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Idén először – ám remélhetőleg hagyomány lesz belőle – közösen készül karácsony ünnepére Veszprém vármegye öt kórháza; az Ajkai Magyar Imre Kórház, a Tapolcai Deák Jenő Kórház, a Zirci Erzsébet Kórház, valamint a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház, amely advent minden ünnepnapján a helyszínét is adja a megemlékezésnek - adta hírül a vármegyei hírportál.

Ahogy a Csolnoky-kórház főigazgatójától hallottuk, a megyei vadászkamarának köszönhetően került az aulába a szép fenyő, mellé pedig a gyönyörű adventi koszorú a három lila és egy rózsaszín gyertyával. Közülük az elsőt gyújtotta meg szombaton Töreki-Vörös Ibolya, a Csolnoky-kórház főigazgatója és Nagy Zoltán, az ajkai kórház vezetője, akit erre az alkalomra elkísért Királyné Gősi Erika orvos igazgató. Eljött az ünnepségre Vermes Tamás, a zirci kórház főigazgatója is. Az ünnepi műsort a szintén ajkai, Kövesiné Pasinszky Anna karnagy vezette Szent Cecília Kórus adta, főként vallásos, karácsonyi dalokból.

dr. Töreki-Vörös Ibolya és Nagy Zoltán főigazgató az első adventi gyertya meggyújtása után
Forrás: Kristóffy András

Az ajkai főigazgató örömmel számolt be róla, hogy előző nap Ajkán is volt adventi megemlékezés, egyetlen kolléga kezdeményezésére állította elő az aneszteziológiai intenzív osztály, a központi műtő-sterilizáló, a traumatológiai osztály, valamint az egynapos sebészeti osztály. – Mert náluk a beteg és a beteg érdeke az első – szögezte le. Mivel ez az ars poetica jellemzi mind az öt együttműködő kórházat, nevükben is született az első adventi üzenet. Nagy Zoltán Benedek pápát idézte, aki szerint advent csodás feladata, hogy felidézzük a jóság emlékét és kinyissuk remény kapuit. Az advent, a várakozás ideje az, ami alatt ráhangolódik minden ember, hogy boldogsággal, reménnyel és hittel várja a karácsonyt. A közösség, a szeretet óriási erő, amely maga is gyógyít, nagyban segítve a kórházi munkát is. Megtudtuk még, hogy ez a tényező ugyanolyan fontos része a jövő modern kórházát építő törekvésnek, mint például az infrastruktúra: minden eleme a betegek gyógyulását segíti.

A Csolnoky-kórház auláját látva csak arra lehetett gondolni, hogy máris átment az üzenet, hiszen a széksorokban együtt élvezték a lélekig ható szavakat, a vegyeskar csodálatos műsorát vendégek, látogatók és az osztályokról érkezett betegek hálóingben, pizsamában, köntösben. Mindannyiuknak szólt a jó kívánság: Áldott, boldog ünnepeket!

A további adventi gyertyák ünnepélyes meggyújtásának színhelye ugyancsak a Csolnoky-kórház aulája lesz december 9-én, 16-án, illetve 22-én, 10 órai kezdettel, sorrendben a tapolcai, a zirci és a pápai kórház munkatársainak szervezésében.

(Szerző: Őrsi Ágnes, Forrás: veol.hu)

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Veszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere