Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

A Hubertlaki Kereszt kitüntetettjei 2022-ben

2022. 11. 04. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A Vadászkamarai Trófeaszemle minden évben alkalmat ad rá, hogy kifejezzük elismerésünket azoknak a hivatásos vadászoknak, akik elhivatottsága, szakmaisága és kitartása nélkül nem gyönyörködhetnénk ilyen kiváló trófeákban. Idén Hegyi János, Csabai Zsolt és Zsámboki Imre részesült a Hubertlaki Kereszt kitüntetésben.

Hegyi János hivatásos vadász néhány nap híján 50 éve a Fekete István Vadásztársaság hivatásos vadásza, pályafutását itt kezdte és 2022. október 10-én fejezte be, nyugdíjba vonulása miatt.

Tanulmányait a Szombathely-Olad Mezőgazdasági Szakiskola hivatásos vadász szakán végezte el. Nős, két gyermeke született, a fia is rendelkezik vadászvizsgával és fegyvertartási engedéllyel.

Az elmúlt közel ötven évben aktívan közreműködött a Fekete István Vadásztársaság működtetésében, a vadászterület megtartásában. Pályafutása alatt a vegyesvadas (döntően apróvadas) terület stabilan gazdálkodó nagyvadas területté fejlődött. Ezen terület jól felszerelt, a vendégvadászok által is elismert vadászterület lett. Számtalan külföldi és magyar bérvadászt vadásztatott, munkáját odaadóan, minden elismerést kiérdemlően végezte. Jó kapcsolatot ápolt-ápol a vadászterületen földtulajdonnal rendelkezőkkel.

Összességében a munkához való hozzáállása, a hivatásához és a munkaadójához való ragaszkodása miatt érdemelte ki a kitüntetést a Veszprém Megyei Vadászkamara javaslatára.

Zsámboki Imre, Csabai Zsolt és Hegyi János

Csabai Zsolt, a Bakonyerdő Zrt. Széki-vadászkerületének kerületvezető vadásza 1989. július 1-én, 18 évesen került a Devecseri Erdészet állományába. Bár ipari szakközépiskolában érettségizett, a családi és baráti környezetnek köszönhetően kialakult természetszeretete az erdőgazdálkodás irányába terelte. 1994-ben Sopronban kiváló eredménnyel erdőgazdálkodási szakmai érettségit tett, majd két év múlva Szegeden, szintén kiváló minősítéssel megszerezte az erdésztechnikus képesítést. Munkába állásától előbb erdőművelő, majd hosztoló munkakörben dolgozott 2000 tavaszáig.

1993-tól, a Devecseri Erdészet vadászterületének kialakításától tevékenyen részt vett a vadgazdálkodásban; először a hajtások szervezésében és lebonyolításában, a személyzeti kilövések teljesítésében, majd a bérvadásztatásban is egyre több feladatot kapott. Felismerve szakértelmét, érzékét és tehetségét a vadászat gyakorlatához, 2000. májusában a Széki-vadászkerület kerületvezető vadászának nevezték ki, 2005-től pedig egyben a Széki-erdő Szirttető-kerületének kerületvezető erdésze is.

Csabai Zsolt munkájára igényes, azt magas színvonalon végző, nagy munkabírású, szakember, és kiváló kolléga. Hozzáértésének és töretlen ambíciójának köszönhetően rendkívül eredményes vadászkísérő, lelkiismeretes és gondos területgazda, mindezek mellett kiváló vérebvezető és vadászkürtös. Két évtizedet felölelő munkájával tevékenyen részt vett a vadászati ágazat szakmai színvonalának emelésében, kultúrájának fejlődésében és hozzájárult a Bakonyerdő Zrt. vadgazdálkodásának kedvező megítéléséhez.

Zsámboki Imre erdésztechnikus, hivatásos vadász végzettséggel rendelkezik, szolgálati helye a Verga Zrt Királyszállási Erdészete.

Pályafutását a technikusi végzettség megszerzését követően kezdte meg a Verga Zrt akkori jogelődjénél – az MH Veszprémi Erdőgazdaságnál – 1990-ben, 32 éve. Pályája első évei az erdőgazdálkodásban végzett tevékenységgel teltek, majd 1992–től, 30 éve hivatásos vadász feladatkört lát el.

Tevékenységével mindvégig a Bakony vadgazdálkodását segítette,1992- től a Bakonyi Honvéd vadásztársaságnál 1997–től a veszprémvarsányi Bakonyvad Kft-nél.

2011–től jelenlegi szervezeti egységénél, a Verga Zrt Királyszállási erdészeténél végzi szakmai tevékenységét, azon az alsóperei területrészen, ahol a pályáját is kezdte. Ettől az évtől folyamatosan, aktívan vesz részt az erdőgazdaság vadgazdálkodási feladatainak ellátásában. Hosszú pályafutása során a hivatása valamennyi csínját-bínját elsajátította, szakmai és gyakorlati tudását folyamatosan fejlesztette, amit önzetlenül ad tovább a fiatalabb generációnak.

Kiemelkedő szakmai tapasztalatával hatékonyan járul hozzá a vadászterületen felmerülő feladatok magas színvonalú elvégzéséhez, legyen az a terület infrasrtuktúrájának fejlesztése, karbantartása, a vadállomány gondozása, a társas és egyéni vadászatok előkészítése és azok lebonyolításának segítése.

Az elmúlt években több területrészen is végzett önálló feladatokat, ennek eredményeként az erdészet teljes vadászterületén értékes tapasztalatokat szerzett. Ezen értékes tapasztalattal aktívan támogatja a terület rövid és hosszú távú vadgazdálkodási feladatainak előkészítését, tervezését és végrehajtását.

Önálló napi feladatait folyamatosan, magas színvonalon, megbízhatóan végzi. Eddigi munkájához gratulálunk, továbbiakhoz sok sikert és jó egészséget kívánunk!

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Veszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere