Vas megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Trófea szemlék az Őrségben

2023. 10. 18. | Az OMVK Vas megyei szervezete |

Az idei évben október 7-én tartotta az Őriszentpéteri Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság a hagyományos trófea szemléjét az Őrségi Vadászati kiállítás udvarán. A megjelenteket Albert Zoltán elnök köszöntötte. Megköszönte a bérvadászat eredményességében részt vevő hivatásos vadászoknak, tagoknak a munkáját. Kiemelte, hogy a tavalyi sikeres év után sikerült még egy lapáttal rátenni a tavalyi szép eredményekre. Ezután Gömbös Mátyás vadászmester beszélt a szeptemberi tapasztalatokról, és ismertette az elért eredményeket. A társaságnál idén is komoly bikák estek, több 10 kg feletti bika is terítékre került. A korosztály eloszlása, és a súlyok elégedettségre adhatnak okot, de a vadásztársaság zavartalan működésének biztosításához még ebben a szezonban is sok munkára van szükség. A magyar és szlovén vadász barátok által készített ízletes ételek elfogyasztásával egy gyönyörű őszi napot zártunk!

 

Egy héttel később, október 15-én tartotta az Őrségi Vadásztársaság a trófea szemléjét a galambszeri vadászháznál. Úgy látszik a páratlan években megrendezett szemléken az időjárás nem kegyes hozzánk! Előtte nap még gyönyörű, késő nyári idő volt, de vasárnapra beköszöntő ősszel, esővel szembesültünk. Az időjárás nem szegte kedvét a látogatóknak, érdeklődőknek, szép számmal érkeztek hazai és külföldi vadászok is a rendezvényre. Nagy László elnök beszédében megköszönte a vadásztatásban részt vevők munkáját, hiszen ebben az évben is sikeres évet zárt a vadásztársaság. Ezután Györke Roland vadászmester értékelte a szezont. A 23 középkorú bikából 1 db arany, 5 db ezüst, 10 db bronz érmes került terítékre, az érmes arány 70 százalék körüli. A súlyok elmaradtak a várttól, a bőgés rapszódikus volt, ahogy azt több vadászatra jogosult is tapasztalta. A fiatal korú bikák hasznosítása folyamatosan tart. A szakmai értékelés után az elhunyt vadásztársak emlékére emelt kopjafa megkoszorúzása következett. A nap további részében beszélgetés, trófea mustra és a finom ebéd elfogyasztása következett. A főzésben Pivonka Zoltán és Farkas Miklós tagtársak ismét nagyot alakítottak. Reméljük jövőre ugyanitt, ugyanúgy folytathatjuk!

 

Györke Roland

vadászmester

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comOnline vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere