Vas megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Emlékezés Szalay Árpádra (1959-2018.)

2018. 12. 17. | Az OMVK Vas megyei szervezete |

Életének 59. évében elhunyt Szalay Árpád a Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Földművelésügyi Osztály vadászati szakügyintézője, trófeabírálója.

1959-ben született Szombathelyen, itt végezte általános és középiskolai tanulmányait. 1981-ben az Erdészeti és Faipari Egyetem Földmérési és Földrendezői Főiskolai Kar Földrendezői szakán végzett Székesfehérváron. A diploma megszerzése után a Nyugat-Dunántúli Meliorációs Társaság Celldömölki Építésvezetőségén helyezkedett el. 1983. szeptember 1-től a Vas Megyei Hadkiegészítési és Területvédelmi Parancsnokságon dolgozott. 1986. november 1-től a Vas Megyei Polgárvédelmi Parancsnokság Szombathelyi Parancsnokságnál helyezkedett el. 1983-ban megnősült, házasságából két fia született.

A természet iránt már fiatalon kialakult érdeklődése. 1984-ben kezdett vadászni, mely meghatározta  későbbi pályafutását. 1993-ban bekapcsolódott a Vas Megyei Trófeabíráló Bizottság munkájába, az Országos Trófeabíráló Bizottság tagja lett. Trófeabírálóként a Földművelésügyi Minisztérium Vas Megyei Földművelésügyi Hivatalnál dolgozott. 2001-ben a Szegedi Tudomány Egyetem Mezőgazdasági Főiskolai Karán Vadgazdálkodási Szakmérnök diplomát szerzett. Szakmai tudása, tapasztalata megkérdőjelezhetetlen volt, szerette, ápolta és tisztelte a vadat. Életfilozófiája volt, hogy a „természet a vad számára élőhely, az ember számára pedig életfeltétel”. Tevékenységével a vadállomány minőségének, létszámának a tervezett szinten való tartásával cselekvő részese volt az erdők, mezők, vizek és más természeti értékek védelmének. Egy igazi vadász a vadgazdálkodás szakértője, a mezők, vadak szerelmese távozott közülünk, aki nem csak szemlélője, hanem aktív részese, közreműködője volt a magyar vadgazdálkodás felemelkedésének. Boldog ember volt, sokat és jól dolgozott. Nagyon szerette családját, büszke volt fiaira. Családja, kollégái szerették, ügyfelei tisztelték. Aki ismerte nem felejti el. Nyugodj békében.

 

                                                                                      Varsányi László

                                                                               Földművelésügyi Osztály

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com