Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Tiszadadai jó példa

2017. 10. 11. | Az OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete |

​​​​​​​Kellemes kötelességnek tettem eleget 2017. október 05-én. A Dadai Magor Vadász és Természetvédő Egyesület a község Önkormányzatával együtt egy vadász kiállításra invitáltak.

A helyi tájház egyik helyiségét rendezték be trófeákkal, festményekkel és vadászati témájú bélyeg, valamint érmegyűjteményekkel. Ami azonban a legfontosabb, hogy a kiállított tárgyakat, alkotásokat mind a helyi, vagy szomszéd településen élő vadászok bocsájtották a bő másfél hónapig megtekinthető kiállítás rendelkezésére.

Egy vadászélet emlékei (Budaházi Zoltán felajánlása)
Egy vadászélet emlékei (Budaházi Zoltán felajánlása)
Gaál Sándor helyi vadász festményei
Gaál Sándor helyi vadász festményei

      

Az időpont választása sem volt véletlen, hiszen a mindenki által ismert Fekete István írónk talán legnépszerűbb regénye, a Tüskevár születésének 60. évfordulója adta a kiállítás apropóját.

A megnyitón a szervező Kovács Géza mellett beszélt és méltatta a dadai vadászok összetartását Mizser Zsolt polgármester úr és a vadásztársaság titkára Fodor Demeter is.

Szívet melengető volt látni, hogy a megnyitóra nem csak vadászok, hanem minden korú és rangú helyi lakos is eljött, látványosan bizonyítva ezzel a vadászat összetartó és közösség építő erejét.

Vadászok és érdeklődők
Vadászok és érdeklődők

Szívből remélem, hogy kezdeményezésük követőkre talált a többi településen is. Üdvös és nemes gesztus volna, ha az idős vadászok trófeáit helyi kiállításokba lehetne szervezni, megőrizve ezzel az utókor számára. Kívánok a vadásztáraságnak eredményes munkát az előttük álló húsz évre.

 

Fazekas Gergely

kamarai titkár


A Tisza ártére szép disznókat nevel     Van Dadán dám is!

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere