Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Nyírbátori Vadászbál

2018. 03. 25. | Az OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete |

Különleges ötlete volt néhány évvel ezelőtt Prokob Jánosnak, a Báthori Vadásztársaság elnökének. Az eredménye a ma már több mint 400 fővel lezajló vadászbál.

Nem csak vadászatról szól a vadász élete. A tél vége hagyományosan báli szezon, amit a jágerek is betartanak. Szabolcs megye keleti csücskétől a nyugati széléig több társaságnál van már hagyománya a viszonylag szűk körű, 100-150 fővel megtartott zenés-táncos mulatságoknak. A Nyírbátor környéki vadásztársaságok azonban ennél merészebbet gondoltak. Az egymással határos öt társaság közös bált szervez, immár harmadik alkalommal. A helyszín hagyományosan a hatalmas belső térrel rendelkező nyírbátori Somos vendégház. Kell is a nagy tér, mert a 400-450 fős vendégsereget nem csak leültetni kell, hanem a táncparkettet is biztosítani kell számukra.

Az ötletgazda Báthori István Vadásztársaság már a kezdet kezdetén jól átgondolt koncepciót fogalmazott meg. E szerint minden évben más rendezi meg a bált az öt társaság közül. A következő évi rendező a bálon veszi át azt a díszes kulcsot, mely jelképezi a feladat elfogadását.

Idén a Völgyfű Vadásztársaság volt a rendezvény felelőse, akinek az előző bálokat szervező Báthori Vadásztársaság és a Mohos Menti Vadásztársaság bizony magasra tette a lécet.

Bartha Imre és csapata azonban nem ijedt meg a feladattól, sőt igyekezett az előzményeket megfejelni. Még olyan részletekre is kiterjedt a figyelem, hogy a húsokhoz felszolgált rizs milyen állagúra legyen főzve!

A menün, a zenekaron, a programokat biztosító meghívott előadókon, modelleken kívül több olyan apróságra is odafigyeltek, mely igazán személyessé tette a rendezvényt.

A nőnap közelében minden érkező hölgyet egy szál virággal vártak, sőt a résztvevő vadásztársaságok hölgy vadászait külön csokorral is köszöntötték.

Egy szál rózsa minden hölgynek járt

A Mohosmenti Vadásztársaság dalárdája ismét kitett magáért. Évről évre szebben éneklik a vadászhimnuszt. A tavaly debütált trombitás kísérettel pedig új magaslatba emelték a produkciót.

A Dalárda trombita kísérettel

Már hagyomány, hogy az öt társaságból megválasztják az év vadászát, akiknek idén is látványos ceremónián adták át az oklevelet és a vadászt formázó szobrocskát.

A szervezőnek járó kulcs is tovább vándorolt, hogy jövőre a Fedics Mihály Vadásztársaság bizonyíthassa szervezői képességét.

Új társaságnál a rendezői kulcs

A tombola sorsolás sok derültséget és meglepetést hozott, de senkinek nem vette el a kedvét a további mulatástól. Bőven éjfél elmúlt, sőt már-már pirkadt mire az utolsó vendégek is jó éjszakát és további sok sikert kívántak a szervezőknek.

 

Fazekas Gergely

2018. március 25.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comOnline vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere