Somogy megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Újabb orvvadászat Büssüben

2021. 01. 22. | Az OMVK Somogy megyei szervezete |

Kedd (20201. 01. 19.) reggel a Kerekesmenti vadásztársaság hivatásos vadásza Büssü község határában ember, kutya és vérnyomokat talált, majd jelezte a munkáltatójának, hogy illetéktelen személyek kutyákkal vaddisznót fogtak le előző éjszaka és vittek el a területről.

A nyomok Büssü község egyik félreeső utcájába vezettek, ahol megtalálták a húst, a bőrt és a csontokat, valamint egy, vélhetően vaddisznó által megsebesített kutyát is. Felvették a jegyzőkönyvet, a vadásztársaság pedig ismételten - ahogy már sokszor - megtette a büntető - feljelentést.

Büssü környéke az orvvadászat és a közbiztonság szempontjából is vörös zóna Somogy megyében, ahol a kutyás vadorzás rendszerszintű. Bár mindeddig több esetben értek tettek illetéktelen személyeket orvvadászaton, az elkövetők ismertek, súlyosan és többszörösen visszaesők, az igazságszolgáltatás soha nem tudott még mit kezdeni az egyértelmű helyzettel! Reméljük, az időben felderített eset ezúttal büntetőjogii következményeket is vonz majd maga után, mert egy ilyen cselekményekkel sújtott vadászterületen a vadászat már messze nem a rekreációról, kikapcsolódásról, vagy az okszerű vadgazdálkodásról szól.


Vadászkamara

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com