Somogy megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Természettakarítási akció Somogyban

2023. 04. 21. | Az OMVK Somogy megyei szervezete |

Tisztelt Elnök/Vezérigazgató/Képviselő Asszony/Úr! A korábbi évekből már jól ismert Vadászok Tavaszi Természettakarítási Programja 2022-ben, két év kihagyást követően ismét meghirdetésre került és az idei évben is folytatódik Somogyban.

A programszervező a Somogy Megyei Vadászok Szövetsége és a Vadászkamara Területi Szervezete.
Akik ezután tervezik az akciót, javasoljuk, hogy vegyék fel a működési területükön található önkormányzatokkal, iskolákkal, futball klubokkal, környezet- és természetvédő szervezetekkel a kapcsolatot a közös, vadászok által irányított hulladékgyűjtő akciónapok megszervezése céljából. Azon Jogosultaknak, akik már lebonyolították a hulladékgyűjtést, köszönjük az aktivitást!

Javasoljuk továbbá, hogy az akciót még április vége, május legelején szervezzék meg, amíg a vegetáció nem takarja el az összegyűjteni valót. A kiemelt időpontok a vadászok részére április 29. és május 6., de a Jogosultak ettől természetesen eltérhetnek.

Kérjük a T. résztvevőket, hogy a hulladékgyűjtés sikerességének érdekében a személyes részvétel és a koordináció mellett az alábbi eszközökkel támogassák a résztvevőket.

-    Hulladéktároló vastagfalú fekete szemeteszsák, esetleg konténerek
-    Madzag, a zsákok száját bekötendő
-    Munkavédelmi gumikesztyűk
-    Láthatósági mellények

A munkák szétaprózódásának elkerülése végett kérjük, hogy inkább egy, de hosszabb, látványosan szennyezett útszakaszra vagy területrészre koncentrálódjon a szemétgyűjtés!

Amennyiben a vadászatra jogosultak a 2023. évi természettakarítási akcióról képes és szöveges beszámolót küldenek (Kaposvár, Zárda u. 18. vagy e-mail: sm.vad.szov@gmail.com), azt a Kamara Területi Szervezete, a Somogy Megyei Vadászok Szövetsége, valamint az OMVK honlapján, illetve hírlevelében és az országos médiumokban is megjeleníti.

Aktív részvételükben bízva.

Vadászüdvözlettel:


Meiszterics János             Pongrácz István               Dr. Kemenszky Péter
              elnök                                    elnök                                titkár/fővadász

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comOnline vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere