Somogy megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Összefogtak a somogyi vadászok

2022. 03. 17. | Az OMVK Somogy megyei szervezete |

Az Ukrajnában, Kárpátalján élők és ott maradók megsegítésére szervezett adománygyűjtést a Somogy Megyei Vadászok Szövetsége és a megyei Vadászkamara 2022. március 3-9. között

Az érdekképviseletek a felhívásban elsősorban tartós dolgokat és élelmiszereket, úgy, mint lisztet, cukrot, rizst, étolajat, készétel- és egyéb konzerveket (amelyek rögtön fogyaszthatóak), dobozos gyümölcsleveket, vitaminokat, tartós tejet, tartós szeletelt kenyeret, egészségügyi papírt (Wc papír, nedves törlő, papírtörlő, papír zsebkendő), kézfertőtlenítőt és gyermekellátási cikkeket (pelenka bébiétel) kértek a vadászoktól és vadászatra jogosult szervezetektől, valamint, hogy lehetőleg kartonban, vagy bontatlan gyári zsugorfóliában érkezzenek a felajánlások a könnyebb szállítás és elosztás érdekében.

A Kaposvár Zárda utcai székházba hétfőtől szerda délig folyamatosan érkeztek az adományok: magánszemélyek, vadásztársaságok, állami erdőgazdaság egyaránt kivették a részüket a nemes cselekedetből, a hét közepére szinte mozdulni sem lehetett a Kamara/Szövetség irodaházában. Az összegyűlt, mintegy négyszázötven kilónyi adományt péntek délben a Kamara Kinológiai Szakbizottságának tagjai pakolták be stratégiai partnerünk, a Toyota Koto Autóház által felajánlott, meglehetősen tágas raktérrel rendelkező Toyota Proace Verso buszba, amelyből a hosszú út előtt a hátsó üléseket is el kellett távolítani a jobb rakodhatóság, és a nagymennyiségű felajánlás miatt.

 

 

Az adomány szombaton délután érkezett meg Nyíregyháza-Sóstóra, ahol az ottani vadászkamara közreműködésével – a leltár elkészültét követően –, és határon túli vadászok segítségével azonnal átterhelésre került két szállító járműbe, amelyek indultak is ki Kárpátaljára, helybe vinni a rászorulóknak a Somogy megyei vadászok gondoskodását. A kint élők elmondták, hogy Kárpátaljáról az ott élő, főleg magyar ajkú lakosság 90 százaléka nem menekült el, a háború árnyékában teszi a mindennapos dolgát, de a polcok kiürülőben vannak a boltokban és a segítség helyben a leghatásosabb.
 


A gyűjtési akcióban, akik felajánlást juttattak el hozzánk (beérkezés sorrendjében):
Szabó Lászlóné
Tapsony és Vidéke vt.
Mester Jenő
Zselici vt.
Szent Benedek vt.
Kutas és Vidéke Kossuth vt.
Dr. Bartal-Kovács Judit
Surján-Kaposvölgye vt.
Fehér Péter
Hosszú Klára
OMVK Somogy megyei Területi Szervezete
Somogy Megyei Vadászok Szövetsége
Somogysárdi Nyíres vt.
Somogyi Magor vt.
Kaszó Zrt.

Minden kedves felajánlónak szeretnénk megköszönni az akcióban való részvételt, és egyben az átvevők személyes köszönetét is tolmácsolni az önzetlen gyűjtésért. Külön köszönet a Koto Autóház Kft.-nek a felajánlott szállító járműért, amely garantálta az adomány színvonalas és biztonságos célba juttatását.

Több vadászatra jogosult és magánszemély is érdeklődött azóta, hogy a múlt heti akció után is szeretnének segíteni, nekik azt a tájékoztatást adtuk, hogy a háború elhúzódásától függően, az elkövetkező időszakban várhatóan újabb gyűjtést szervezünk, amelynek időpontját hamarosan meghirdetjük a szokott csatornáinkon (www.omvk-somogy.hu, Facebook.com/OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete). Természetesen a Vadászszövetség és a Vadászkamara továbbra is önként vállalja a karitatív megmozdulás megyei koordinációját.

A vadászok segítőkészsége az elmúlt években számtalanszor bebizonyította, hogy a vadásztársadalom a jó ügyek érdekében képes az összefogásra, legyen az Természettakarítási akció, Vadászok a Civilekért Véradó Mozgalom, vagy adománygyűjtés. Minden résztvevő magánszemélynek és vadászatra jogosultnak köszönjük, hogy felhívásunkra önzetlenül segített/segít a bajba jutottakon!

Dr. Kemenszky Péter

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt