Somogy megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Hivatásos vadászok megyei - kamarai támogatása

2018. 08. 27. | Az OMVK Somogy megyei szervezete |

Az Országos Magyar Vadászkamráról szóló 1997. évi XLVI. törvény módosítását követően az OMVK és annak Területi Szervezetei többletforrásokhoz jutottak.

A Somogy megyei Területi Szervezet ezen forrásainak jelentős részét - évente meghatározott célterületeket kitűzve - a vadászatra jogosultakra, a hivatásos vadászokra, az új vadászok felkészítésére, az ifjúságnak a természetszeretetre való nevelésére, összességében a megye vadgazdálkodásának támogatására kívánja fordítani a jövőben.

Ennek a döntésének megfelelően hozta létre a közelmúltban a Megyei Vadgazdálkodási Alapot is, és jelen támogatás is ezen intézkedés része:Az OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete ezzel a támogatással a hivatásos vadászok munka- és életkörülményeinek javítását kívánja előmozdítani, egyben a munkáltatói terheket enyhíteni. Ennek érdekében 2018-ban a munkájukhoz szükséges szolgálati egyenruha és felszerelés megvásárlását támogatja 41.000,- Ft/fő (azaz negyvenegyezer forint) összeggel hivatásos vadászonként. Az OMVK Területi Szervezete erről szóló döntését a 15/2017. Elnökségi határozatában hozta meg, amelyet a Megyei Küldöttgyűlés 5/2018.(05.10.) számú határozatával megerősített. A nevezett határozat 7,5 M forintot hagyott jóvá a cél érdekében, amely jóváhagyást követően a munkáltatókkal és a Vadászati Hatósággal egyeztetve, és a kamarai nyilvántartással összevetve 185 hivatásos vadász támogatható az összegből. 

A döntés értelmében kizárólag az a hivatásos vadász támogatható, aki tényleges terepi szolgálatot lát el illetékességi területén, és így a szakma kinti frontvonalán telnek a mindennapjai. A támogatás a vadászatra jogosulton keresztül történik (de személyre szóló), és kizárólag a törvényi mellékletben felsorolt felszerelésekre fordítható. A támogatással kapcsolatos dokumentációt (támogatói megállapodások, tájékoztatás stb.) az érintettek a napokban kapják kézhez.

Kemenszky Péter
titkár

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt