Somogy megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Hivatásos Vadász Megyei Válogató Verseny

2023. 06. 30. | Az OMVK Somogy megyei szervezete |

A Somogy megyei hivatásos vadász válogató verseny és egyben szakmai nap időpontja 2023. június 29. (csütörtök) volt – helyszíne a Sefag Zrt. Tókaji lőtere –, amely versenyre 9 hivatásos vadász nevezett be a Kamaránál.

A verseny több állomáson zajlott egyszerre, a megmérettetés versenybírói Máj Péter, a Kulturális Szakbizottság elnöke, Kollmann Ferenc, a Kulturális Szakbizottság tagja, Pomázi Ágoston, a Kinológiai Szakbizottság elnöke, Ozvári Zoltán tájegységi fővadász, Czigány Dániel lövészetvezető, Balogh Tamás, a SEFAG Zrt. Vadgazdálkodási osztályvezető-helyettese és Dr. Kemenszky Péter, a Kamara titkára voltak.
A hivatásos vadászoknak - az országos verseny kiírásához igazítottan – a következő versenyszámokban kellett számot adniuk a tudásukról:

Elméleti feladatok:
- tesztkitöltés,
- növényfelismerés: 17 fás-, (fa és cserje) 3 lágyszárú fajszintű felismerése,
- kinológiai feladat: 10, a vadászkutyázással kapcsolatos eszköz, valamint 10 kutyás szakkifejezés felismerése,
- 15 db koponya (emlős, madár) és 5 db péniszcsont felismerése

Gyakorlati feladatok:
- trófeabírálat (trófeaméret, távolság, lőhetőség meghatározása),
- 50 m-es szabadkézi kispuskalövés,
- gyorsított koronglövészet (skeet pályán)
 Az elérhető összes pontszám 180 volt.

A verseny díjazása: A versenyen az első 3 helyezett hivatásos vadász a serleg és oklevéldíjazáson kívül 150 000–100 000–70 000 Ft-os nettó pénzjutalomban részesült, a második legtöbb pontot elérő versenyző pedig – az első helyezett Andrási Zsolton kívül, aki tavalyi nyertesként idén nem képviselheti Somogyot – a Hivatásos Vadászok Országos Versenyén képviseli majd Baranyában a megyénket. A díjakat Dr. Varga Gyula a Kamara hivatásos vadász alelnöke adta át a győzteseknek, aki értékelőbeszédében hangsúlyozta a versenyen való kiválasztás jelentőségét, értékelte az egyes versenyszámokat és megköszönte a jelentkezőknek az aktivitást.

Helyezések:
I.    helyezett: Andrási Zsolt/Westerheide Kft.                                                    137 p
II.   helyezett: Lóki György/Somogy Megyei Vadászok Szövetsége        132,5 p
III.  helyezett: Beda János/Tengődi Diana Vt.                                                      127 p

A fent említett versenyszabályzat előírásai miatt az országos megmérettetésen Lóki György fog részt venni.            
A versenyt a résztvevők egy közös ebéddel zárták a Tókaji parkerdő pihenőházában. Köszönet a SEFAG Zrt-nek a színvonalas helyszínért, a résztvevőknek gratulálunk az elért eredményekhez!


Dr. Varga Gyula
Hivatásos vadász alelnök

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHunttrophy.com