Nógrád megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Adomány a négylábú hősöknek a nógrádi vadászoktól

2021. 08. 11. | Az OMVK Nógrád megyei szervezete |

Az Országos Magyar Vadászkamara Nógrád megyei Területi Szervezete egy jótékonysági akciót kezdeményezett, amelynek felhívását a Nimród Hírlevél márciusi számában is közzétettük.

A Szervezet munkatársai azzal kapcsolatban kérték az együttműködést a vadásztársaktól, hogy a kilőtt, golyós lőszerhüvelyt vadászataik alkalmával gyűjtsék össze és juttassák el a Nógrád megyei Területi Szervezetnek.

Az ötlet megálmodója Szabó László, a Nógrád megyei Területi Szervezet titkára volt, aki szívügyének tekintette és tekinti ma is a vadásztársadalom és a civil társadalom érzékenyítését az adományozás, segítségnyújtás vonalán. Nem volt egyszerű számára a kezdeményezést eredményesen véghez vinni, hiszen bár egyelőre a megye különböző pontjairól, de személyes átvétellel és szállítással tudta megoldani a gyűjtést. A titkár reméli, hogy a kezdeményezés az ország más pontján is gondolkodásra késztette e témában a vadásztársadalmat és bővül majd az adományozók és segítők köre.

A hónapok óta zajló gyűjtés során – főként nógrádi vadászoktól - 292 kilogramm rézhüvely gyűlt össze, amely értékesítéséből befolyt 254 ezer Forintból közel 60 zsák, azaz több, mint 600 kilogramm száraztáp és kutyaszalámi megvásárlására volt lehetőség a Mallorca Tropic Díszállat Szaküzlet közreműködésével.

Az összegyűlt hasznos adományt 2021. augusztus 11-én, a salgótarjáni Lassie Állatmenhelyen és a balassagyarmati, önkéntes Csehát Mentőkutyás Egyesületnél személyesen adta át a Nógrád megyei Területi Szervezetet képviselve Györösi István elnök és Szabó László titkár.

A menhely és az egyesület képviselői nagy örömmel fogadták az adományt, az önzetlen segítséget.

Reméljük a négylábúak is ehhez hasonló örömmel fogják elfogyasztani a zsákok tartalmát.

A Nógrád megyei Területi Szervezet ezúton is köszönetét fejezi ki az önzetlenül segítő vadásztársaknak és együttműködőknek, akik hozzájárultak ahhoz, hogy az adomány a legtökéletesebb helyre kerüljön.

 

További fotók az Országos Magyar Vadászkamara facebook oldalán.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere