Komárom-Esztergom megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

A VADÁSZATI JOGSZABÁLYOK VÁLTOZÁSAI EGY HELYEN

2016. 03. 19. | Az OMVK Komárom-Esztergom megyei szervezete |

Összegyűjtöttük azon vadászatot és vadgazdálkodást érintő jogszabályváltozásokat, amelyek az elmúlt hónapokban jelentek meg és léptek hatályba. Az alábbiakban megtalálnak mindent, ami a Vadászati törvény illetve annak végrehajtási rendeletének változásával összefügg ( Vtv., Vhr., Tájegységek határvonalai, Vadászterületek kijelölése, Meghatalmazás minta )

A vadászati jogszabályok változásai egy helyen.

Összegyűjtöttük azon vadászatot és vadgazdálkodást érintő jogszabályváltozásokat, amelyek az elmúlt hónapokban jelentek meg és léptek hatályba. Az alábbiakban megtalál mindent, ami a Vadászati törvény illetve annak végrehajtási rendeletének változásával összefügg.

Vadászati törvény

A Vadászati törvény november 17-én elfogadott módosításáról szóló törvény november 26-án jelent meg a Magyar Közlönyben. A jogszabály hatályba lépése lépcsőzetes. Hogy a változások átláthatóak és követhetők legyenek, a vadászati érdekképviseletek a négy ütemben életbe lépő módosításokat külön anyagokban, az előzőleg hatályos szöveggel összevetve is elérhetővé teszik.

A változásokat követő szövegváltozatok (Microsoft Word dokumentumok):

A 2016. JANUÁR 1-JÉTŐL 2016. JÚNIUS 30-ÁIG HATÁLYOS TÖRVÉNYSZÖVEG

A 2016. JÚLIUS 1-JÉTŐL 2016. DECEMBER 31-ÉIG HATÁLYOS TÖRVÉNYSZÖVEG

A 2017. JANUÁR 1-JÉTŐL 2017. FEBRUÁR 28-ÁIG HATÁLYOS TÖRVÉNYSZÖVEG

A 2017. MÁRCIUS 1-JÉTŐL HATÁLYOS TÖRVÉNYSZÖVEG

A VÉGLEGES, 2017. MÁRCIUS 1-JÉTŐL HATÁLYOS TÖRVÉNYSZÖVEG A VÁLTOZÁSOK KÖVETÉSE NÉLKÜL

 

Végrehajtási rendelet

A Vtv. végrehajtási rendelete március 3-ától hatályos, a jogszabály a Magyar Közlöny 2016. március 2-án megjelent, 28. számában olvasható.

A MAGYAR KÖZLÖNY 2016. ÉVI 28. SZÁMA (KATTINTSON!)

 

A vadgazdálkodási tájegységek határvonalai

Ugyancsak a Magyar Közlöny 2016. március 2-án megjelent, 28. számában tették közzé a vadgazdálkodási tájegységekről szóló rendeletet, amely szintén március 3-ától hatályos. Az Országos Vadgazdálkodási Adattár közzétette honlapján a határvonalakat a jelenlegi vadgazdálkodási egységek határait is feltüntető térképeken, ezek letölthetők és nagy méretben nyomtathatók. A tájegységi határok elérhetők nagyítható interaktív térképen is.

A MEGYEI TÉRKÉPEK

INTERAKTÍV TÉRKÉP

 

A vadászterületek kijelölése

A módosított vadászati törvény szerint 2016. január 1-jén lépett hatályba a következő üzemtervi ciklusban (2017-2037) működő vadászterületek kialakítására vonatkozó szabályozás.

A VADÁSZTERÜLETEK KIALAKÍTÁSÁNAK RENDJE

 

Meghatalmazás minta

A vadászati érdekképviseletek közzétettek egy a földtulajdonosi gyűlésekre szóló meghatalmazás mintát, amellyel a gyűlésen részt venni nem kívánó vagy nem tudó földtulajdonos képviseletére mást meghatalmazhat.

MEGHATALMAZÁS MINTA FÖLDTULAJDONOSI GYŰLÉSHEZ

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHunttrophy.com