központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Vizslás vadászok figyelmébe! Vizsla Főverseny 2023

2023. 08. 08. | Az OMVK központi szervezete |

Az Országos Magyar Vadászkamara a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOESZ) együttműködésével a vizslás vadászok részére idén ősszel ismét megszervezi a CACT Országos Vizsla Főverseny sorozatot.

 

Katalógus

 

 

Töltse le a katalógust!
(pdf formátum)

 


 

 Korábbi információk

 

 

A többszintű verseny válogatói illetve szintfelmérői a Vadászkamara Területi Szervezetei rendezésében zajlanak, az elődöntőkbe a vármegyei megmérettetést követően lehet bekerülni.

 

Az elődöntők időpontjai:

Alföldi Regionális Verseny: 2023.október 5. (csütörtök)

rendező: a Vadászkamara Fővárosi és Pest vármegyei Területi Szervezete  

helyszín: Bugyi, a Kóhalma Vadásztársaság

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 15.

 

Dunántúli Regionális Verseny: 2023. szeptember 29. (péntek)

rendező: a Vadászkamara Baranya vármegyei Területi Szervezete

helyszín: Martonfa, a Karasica Völgye Vadásztársaság

Jelentkezési határidő 2023. szeptember 10.

 

Döntő: 2023. október 20-21. (péntek-szombat)

Helyszín: Bugyi, a Kóhalma Vadásztársaság (központi rendezvény a Forster Vadászkastélyban)

 

A Főverseny hagyományait követve a megmérettetés sorozatot a mindenes vizslaverseny szabályai szerint hirdetjük meg, a regionális versenyeken és a Főversenyen CACT és Res. CACT címet adunk ki.

 

Részvételi feltételek:

  • A megyei válogatóversenyen, szintfelmérőkön nevezhet és részt vehet az a vizsla (FCI VII-es fajtacsoporthoz tartozó), amelyik rendelkezik magyar vagy honosított származási lappal, érvényes oltási igazolással és legalább ŐTV vagy Vízi-Mezei Vizsgával.
  • Egy tulajdonos egy vizslát nevezhet a tulajdonos lakóhelye szerinti vármegyei versenyen. A főverseny keretében más vármegyében nevezni nem lehet.
  • A vizslát az a nevezésben megjelölt vezető vezetheti a versenyen, aki magyar állampolgár és rendelkezik érvényes vadászjeggyel, fegyvertartási engedéllyel, illetve nem áll a kinológiával kapcsolatos hatósági, vadászkamarai vagy fajtaklub vizsgálati eljárás alatt.

A Főverseny vadászias jellegét kiemelve, a MEOESZ hatályos vadászkutya vizsga- és versenyszabályzata alapján (Általános rendelkezések IV.9. pont), a házigazda vadászatra jogosult hozzájárulásával a verseny egyes feladatainál (mezei keresés, erdei cserkelés-elfektetés, standhajtás és kajtatás élő kacsa után) a bíró utasítása szerint a versenyzők saját sörétes vadászfegyverüket használják!

 

Az, aki a fegyverhasználatra vonatkozó feltéteknek nem tud megfelelni, a CACT Vizsla Főverseny sorozatban nem vehet részt.

 

Bírálat, értékelés, minősítés

A versenyt a MEOESZ hatályos „Vadászkutya vizsga- és versenyszabályzat – Mindenes  vizsga/verseny vizslák részére” fejezet alapján rendezzük meg. Ez alapján kell a kutyákat elbírálni, értékelni és minősíteni, valamint a versenyek egyéni helyezésének sorrendjét is ez alapján kell megállapítani.

 

A főversennyel kapcsolatos további részletekről, a megyei válogatókról érdeklődni az Vadászkamara Területi Szervezeteinek kinológusainál lehet, elérhetőségeik megtalálhatók honlapunkon, ide kattintva.7

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere