központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Vadonleső

2021. 03. 19. | Az OMVK központi szervezete |

Az Év Emlőse: a hermelin (Mustela erminea)

https://www.xn--vadonles-8sb.hu/evemlose/2021

 

Az Év Emlőse programsorozat keretében egész évben számos nagyszabású rendezvény népszerűsíti e fürge kisragadozónkat, pályázatok és kulturális programok sokasága várja a természet értékeire fogékony kicsiket és nagyokat. A Vadonleső Program keretei közt tervezünk tudományos ülést a hermelin és rokonai megismerésére és védelmére, ismeterjesztő és játékos szemléletformáló rendezvényeken való bemutatkozást és végül, de nem utolsó sorban az immáron hagyományos novemberi Hermelin Gála és Forgatag évzáró eseményt. A rendezvények lehetőségeit, illetve megjelenési formáit a folyamatosan változó járványhelyzethez igazítjuk. Biztosan lesznek olyan programok, amelyekkel csak online formában tudunk jelentkezni. A gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek egyaránt szóló, kreatív pályázati lehetőségekről, a programok részleteiről és egyéb aktuális „hermelinkedésről” a www.vadonleső.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A Vadonleső Programban kifejezetten olyan állat- és növényfajok előfordulási adatait gyűjtjük, amelyek felismeréséhez, azonosításához nem szükséges alaposabb előismeret. Mivel a hermelin nem tartozik a legkönnyebben határozható és gyakran látható fajok közé, ezért most kimondottan az előképzettséggel rendelkező önkéntesek részére indítunk egy hermelin-adatgyűjtő kampányt a honlapunkon található, külön felületen. Amennyiben Ön, mint természetismerő ember, találkozott már hermelinnel és annak legfontosabb körülményeire is emlékszik, a hermelinek nevében is megköszönjük, ha ezt megosztja velünk. Ehhez nincs más dolga, mint felkeresni a www.vadonleső.hu internetes oldalt, regisztrálni, (vagy ha ezt korábban már megtette, akkor egyszerűen) belépni és a profiloldalán (a jobb felső sarokban a profilképre kattintva) a hermelin-adatgyűjtés aktiválásához az ott található külön jelszó mezőben megadni a „erminea21” betűsort. Ezek után a lap tetején található Fajok legördülő menüben meg fog jelenni a hermelin is a rögzíthető fajok között (a címoldal „Mit láttál? fajfotói között továbbra sem lesz látható). Az onnan kinyíló adatlap kitöltésével és beküldésével Ön is jelentősen hozzájárulhat a hazai hermelin-elterjedés jobb megismeréséhez és ezen keresztül a faj védelméhez is!

 

VADONLESŐ Program
Agrárminisztérium, Természetmegőrzési Főosztály

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com