központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Vadászkinológiai konferencia – VIDEÓK

2023. 07. 05. | Az OMVK központi szervezete |

A szervezők számára is kellemes meglepetés volt az óriási érdeklődés, amely a Vadászkamara Kinológiai Szakbizottsága által szervezett szakmai konferenciát kísérte. Csaknem 200-an érkeztek június 30-án a Bugyin található Forster Vadászkastélyba.

A rendezvényt Bajdik Péter, a Vadászkamara főtitkára nyitotta meg. Hangsúlyozva az ebek jelentőségét a vadászati tevékenységben, felhívta a figyelmet: a Vadászkamara kiemelten kezeli a vadászkutyázás ügyét. Az elmúlt években 120 bírót képzett vagy képzett tovább a szervezet, és évente 300-500 kutya abszolválja a vadászati alkalmassági vizsgát. Az érdekképviselet számos vadászkutyás kezdeményezést karolt fel vagy finanszírozott. A főtitkár szólt a kamara és a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségének (MEOESZ) sikeres együttműködéséről is.

 

A megnyitón szintén beszédet mondott Korózs Gábor, a MEOESZ elnöke. Megjegyezte: saját vadászkutyás múltja is szavatolja, hogy ez a szakterület érvényesülhessen a szövetség munkájában, de 184 alapszervezetük harmada egyébként is kimondottan vadászkutyákkal foglalkozik. Mint elmondta, a vezetőség kiemelt hangsúlyt fektet a hagyományok, a (vadász)kutyás kultúra és az állatvédelem minden aspektusának erősítésére. A konferencia és a hasonló rendezvények kifejezetten illeszkednek ezen alapelvekhez.

 

 


 

ELŐADÁSOK

 

Az átalakuló vadgazdálkodási, vadászati gyakorlat hatása a vadászkutyák alkalmazhatóságára
Kovács Gábor, a Vadászkamara Kinológiai Szakbizottságának elnöke

 

 

A Vadászkamara szerepvállalása a vadászati kinológia fellendítése érdekében
Agyaki Gábor, a Vadászkamara hivatásos vadász alelnöke

 

 

Átalakuló társas nagyvad vadászatok, hajtóebek megítélése a vadgazdálkodó oldaláról
Nyúl András, a SEFAG Zft. Barcsi Erdészetének vadgazdálkodási ágazatvezetője

 

 

Kopók a hajtásban
Andreas Schniete kopófalkavezető mester (Németország)

 

 

Szemléletváltás a sebzett nagyvad utánkeresésében, technikai vívmányok jelentősége vagy hátránya a gyakorlatban
Pukánszki Zoltán, a Magyar Véreb Egylet tenyésztésvezetője

 

 

Apróvadas vadászterületek vadászkutya munkái
Tapasztó Sándor FCI vadászkutya teljesítmény- és küllembíró

 

 

VITAFÓRUM
moderátor: Babiczky Attila, a Német Vizsla Klub Magyarország elnöke

 

 


 

A konferencia előadásainak absztraktjait összefoglaló kiadvány
(Kattintson a letöltésért pdf formátumban!)

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere