központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Tovább nő a FeHoVa

2017. 02. 03. | Az OMVK központi szervezete |

A korábbinál több – 17 országból mintegy 300 – kiállító, egyre növekvő nemzetközi jelentőség, a tavalyinál nagyobb vadászati kiállítói standok és horgászati pavilon – röviden így foglalható össze az idei Fegyver, Horgászat, Vadászat kiállítás, amelyet 2017-ben február 9-e és 12-e között szerveznek meg.

Sajtótájékoztató a 2017-es FeHoVá-ról
Sajtótájékoztató a 2017-es FeHoVá-ról

A rendezvényről szóló sajtótájékoztatón, amelynek a Magnum Vadász & Hajós Kft. fóti üzlete adott otthont február 1-jén, elhangzott egyebek mellett az is, hogy 2017-ben az esemény díszvendége Szlovákia lesz.

Idén a központi standon a többi között a „Jégvilág” című, magyar vadászok sarkvidéki trófeáit bemutató élethű diorámával várják a szervezők a vadászat iránt érdeklődőket – mondta el Ganczer Gábor, az ebben az évben 50. születésnapját ünneplő a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont vezérigazgatója. Kiemelte: a kiállítás nemzetközi jelentősége évről évre nő, és ezt tovább erősíti az idei díszvendég bemutatkozása: Szlovákia vadgazdálkodását, vadászati hagyományait és a mindehhez kapcsolódó területeket ismerhetik meg a látogatók. A vezérigazgató megjegyezte: a Vásárközpont kihasználtsága komoly beruházásokat indokol a következő években: 2020-ra két új csarnok és egy kisebb kongresszusi központ is épül a HUNGEXPO területén. Emlékeztetett arra is, hogy a 2021-re tervezett magyarországi Vadászati Világkiállítás – amelynek egyik központi helyszíne szintén a fővárosi komplexum lesz – szintén indokol további fejlesztéseket.

Sajtótájékoztató a 2017-es FeHoVá-ról; balról az asztalnál: Szűcs Lajos, Pechtol János, Ganczer Gábor, dr. Suba Imre
Sajtótájékoztató a 2017-es FeHoVá-ról, kattintson a részletekért!

Pechtol János, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára és az Országos Magyar Vadászati Védegylet ügyvezető elnöke úgy fogalmazott: a FeHoVa egy ünnep, egy közösségi esemény a vadászok számára a főidény végén. Véleménye szerint idén a korábbi éveknél is többen látogathatnak el a rendezvényre, mivel a vadászok száma évről évre növekszik, mára már csaknem 65 000-en váltanak vadászjegyet Magyarországon. Az érdekképviseleti vezető szintén beszélt a Világkiállításról: mint elmondta, a szakmai szervezetek bevonásával szervezett esemény középpontjában a természeti értékeink és vadászati hagyományaink állnak majd. A tervek szerint a komplex programsorozat főbb eseményei augusztus 20-a és október 23-a között zajlanak majd.

Dr. Suba Imre, a Szlovák Vadászkamara főtitkára és a Szlovák Vadászszövetség ügyvezető igazgatója arról tájékoztatott, hogy nem csak a vadászatot, hanem a kapcsolódó területeket – így egyebek mellett az állami erdészetek és a halászszövetség munkáját és a Tátrai Nemzeti Parkot – is szeretnék bemutatni a kiállítás négy napja alatt. Kiemelte: a 134 négyzetméteres szlovák standon kialakítanak egy külön standot a gyerekek számára. Mint a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC) alelnöke, arra is felhívta a figyelmet, hogy 2 nappal a FeHoVa előtt nemzetközi trófeabírálatra is sor kerül, ahol kiemelkedő szlovákiai trófeákat is pontoznak, amelyek aztán a kiállításon is láthatók lesznek. A szlovák résztvevők jóvoltából az érdeklődők a farkasról és a medvéről szóló előadásokat is meghallgatnak majd: északi szomszédunk már jelentős tapasztalatokkal rendelkezik a nagyragadozókkal való gazdálkodás területén.

Tihanyi Klára, a FeHoVa kiállításigazgatója a többi között arról számolt be, hogy a négy nap alatt egy Széchenyi Zsigmond halálának 50. évfordulója alkalmából rendezett emlékkiállítást is megtekinthetnek a látogatók, egy az őznek szentelt trófea- és dioráma-összeállítás is látható lesz, valamint Ferenc József, az Osztrák-Magyar Monarchia első uralkodójának trófeáit is elhozzák ezekre a napokra Budapestre a Bad Ischl-i kastélyból. Mindemellett ismertette az idei szakkiállításon induló, különleges horgászversenyt is.

Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke kiemelte annak jelentőségét, hogy a 2016-os FeHoVán már külön pavilont, míg idén a tavalyinál is nagyobbat kaptak a horgászok, és a Balaton Horgászati Zrt. is külön, önálló standot kap majd. Az esemény nemzetközi jellegével kapcsolatban arról tájékoztatott, hogy a szlovák horgászszövetség elnökével is tartanak egy találkozót.

Sajtótájékoztató a 2017-es FeHoVá-ról
Sajtótájékoztató a 2017-es FeHoVá-ról

 

 

A FeHoVa részletei a rendezvény honlapján

 

A FeHoVá-n megtalálja a vadászati érdekképviseleteket is!

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHunttrophy.com