központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Tájékoztató a FELIR regisztrációról

2021. 03. 31. | Az OMVK központi szervezete |

Automatikusan, az érintettek közreműködése nélkül történik majd a vadgazdálkodók és a hivatásos vadászok regisztrációja az élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszerben (FELIR). A jogszabályi előírások értelmében kötelező nyilvántartásba vételről az Országos Magyar Vadászati Védegylet és az Országos Magyar Vadászkamara egyeztetést kezdeményezett a NÉBIH-hel. Ennek eredményeként valósulhat meg a közeljövőben a lehető legegyszerűbb módon, az érintettek számára adminisztrációs feladatok nélkül a regisztráció.

A regisztrációt a FELIR rendszerbe a vadgazdálkodók esetében Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 2018-tól írja elő, míg a hivatásos vadászok kötelezettségét A FELIR működéséről szóló 578/2020. (XII. 14.) Korm. rendelet rögzítette. Ez utóbbi jogszabály 2021. április 1-jei határidőt ír elő a regisztrációra, ami a részletszabályozás életbelépése miatt fontos.

Az Országos Magyar Vadászkamara és az Országos Magyar Vadászati Védegylet azért kereste meg a Hivatalt, hogy megtalálják a lehető legegyszerűbb megoldást a vadászatra jogosultak és a hivatásos vadászok kötelező regisztrációjára. A NÉBIH – amelynek ezúton is köszönjük rendkívüli rugalmasságát és segítőkészségét – vállalta, hogy a szükséges adatokat a Kormányhivatalok vadászati hatósági nyilvántartásaiból kikérve generálja a FELIR-azonosítókat, amelyeket majd az érdekképviseletek továbbítanak az érintetteknek. A vadászatra jogosultaknak és a hivatásos vadászoknak nincs teendőjük a regisztrációval kapcsolatban. (Az esetlegesen korábban megigényelt FELIR-azonosítók érvényesek maradnak.)

Az egyeztetés során elhangzott, hogy az illetékes Fejlesztési Koordinációs Osztály a közeljövőben egy, a FELIR-ügymenetet ismertető, ágazat-specifikus tájékoztatót is a vadgazdálkodók és hivatásos vadászok rendelkezésére bocsát, amely egyértelműsíti a regisztrációhoz kapcsolódó kötelezettségeket, feladatokat, előírásokat. Ezt szintén haladéktalanul eljuttatjuk majd az érintetteknek, illetve közzétesszük online felületeinken is.

 

 

Országos Magyar Vadászkamara                   Országos Magyar Vadászati Védegylet

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com