központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Megszavazták a Vadászkamarai törvény módosítását

2016. 10. 25. | Az OMVK központi szervezete |

A honatyák a Parlament október 25-ei ülésén támogatták a jogszabályt módosító javaslatot, amely értelmében január 1-jétől ismét kötelezővé válik a vadászkamarai tagság a sportvadászok számára. Emellett a jogszabály rögzíti az Országos Magyar Vadászkamara feladataként a külföldi vadászok vadászati engedélyének kiadását is.

A vadászati engedélyekből befolyó bevételek szintén az OMVK-hoz kerülnek, miként a vadászjegy árának teljes összege is.

A vadászkamarai tagság 2017. január 1-jétől válik kötelezővé. Aki ekkor rendelkezik érvényes vadászjeggyel, de nem tagja a szervezetnek, annak a törvény hatályba lépését követő 30 napon belül be kell nyújtania a tagfelvételi kérelmét. (A hivatásos vadászok számára a tagság jelenleg is kötelező, a sportvadászok több mint 99%-a pedig eddig is tag volt.)

A vadászati engedélyek kiadását 2017. március 1-jétől végzi majd az OMVK, ekkortól nő a költségvetés is az új bevételekkel. Az így bővülő költségvetés egy része az érdekképviselet tervei szerint a vadgazdálkodás fejlesztését szolgálhatja majd, ismét létrejöhet az Országos Vadgazdálkodási Alap.

 

A zárószavazáson elfogadott egységes módosító javaslat megtekinthető a Parlament honlapján, itt.

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com