központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Lőoktató továbbképzés Galgamácsán

2020. 09. 11. | Az OMVK központi szervezete |

A Vadászkamara Elnöksége 2020. január 29-én megtartott ülésén a Vadász- és Sportlövő Szakbizottság 2020. évi költségvetésének terhére lehetőséget biztosított arra, hogy szakmai segítséget nyújtson a vadászlőterek lőoktatói részére, a biztonságos és sikeres vadászfegyver kezelés oktatásához.

A programsorozat és az oktatási anyag az új vadászok lővizsgára való helyes felkészítését, illetve az aktív vadászok esetében a jó gyakorlat kialakítását hivatott szolgálni, amelynek oktatási tematikáját a Szakbizottság készítette el.

 

Az időközben kialakult járványügyi helyzet miatt az első alkalmat 2020. szeptember 6-án sikerült megvalósítani a galgamácsai Bányavölgyi Lőtéren. Az oktatást műhely-munka keretében Varga András Európa bajnok sportlövő, a londoni székhelyű Hivatásos Lőoktató Szövetség tagja végezte.

Az említett vezérelvekkel összhangban az elméleti oktatás érintett témái voltak a biztonságos fegyverkezelés elemei és a sikeres sörétlövés alapjai. Mindemellett kiemelten került előtérbe a képzésen a lőoktatókra vonatkozó fontosabb kompetenciák ismertetése, továbbá a lőtechnika és a különböző oktatási módszerek bemutatása.

Az elkövetkezendő időszakban további 4 alkalom megvalósítását tervezzük annak érdekében, hogy a Szakbizottság által felvázolt oktatási eszmerendszert egységesen alkalmazzák a lőoktatók.

További képek itt!

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere