központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Letölthető az idei őszi Kisvadász-szám!

2023. 09. 28. | Az OMVK központi szervezete |

A Vadászkamara nagysikerű kiadványsorozatának friss része is teljes egészében elérhető honlapunkon.

A 2023 őszi számot ide kattintva töltheti le.

A korábban megjelent számokat ide kattintva éri el.

 

Újdonságnak számít, hogy míg a Kisvadász első évfolyama évszakos bontásban mutatta be az erdő-mező élővilágát, addig mostantól negyedévente tematikus tartalmakkal jelentkezik. Ősszel a hallás, télen pedig majd a vadászat adja a vezérfonalat, a cikkek és a foglalkoztatók többsége ezekre épül.

A kor elvárásaihoz illeszkedve mindkét füzet digitális-virtuális hátteret kapott, ami annyit tesz, hogy mobiltelefonnal beolvasott QR kódokkal háromdimenziós animációk nyílnak meg, ezen felül pedig meghallgathatóvá válnak a leggyakoribb hazai állatfajok hangjai és az általánosan használt kürtszignálok.

A legnépszerűbb rovatok nyilvánvalóan nem maradhattak ki, így „Világjáró” a földkerekség leghangosabb vízi és szárazföldi állatait veszi sorra, a „Csináld magad!” blokk pedig a rovarhotel karácsonyfadísz-készítéshez nyújt hasznos segítséget. A „Vadgazda teendői” rovat elindítása némi szakmaiságot csempész az oldalakra – a célközönség életkori sajátosságaihoz alkalmazkodva. A vadászhagyományok, -babonák, -szokások, vadászati módok ismertetése, a vadászat történeti áttekintése ugyancsak a korosztályi jellegzetességekre épül. A kiadvány elkészítésében a Vadászkamara kérésére pedagógusok és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület is készséggel közreműködött.
 

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comOnline vadászvizsga teszt