központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

KItüntetések március 15-e alkalmából

2024. 03. 17. | Az OMVK központi szervezete |

Március 15-e alkalmából több vadászathoz kapcsolódó szakember kapott kitüntetést Budapesten, 2024. március 14-én. Ezeket a Nimród Vadászújság és a Vérteserdő Zrt. foglalta össze Facebook-oldalán.

A kitüntetéseket minden esetben dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök adományozta.

 

A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökétől vehették át az alábbi személyek: 

Vadászati témában írt szakirodalmi alkotásai, a magyar vadászmúlt nagyjainak emlékét megörökítő írói tevékenysége elismeréseként dr. Koncz István László szülész-nőgyógyász szakorvos, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztálya főorvosa, a Nimród szerkesztőbizottságának tagja.

A teremtett világ szépségét hűen ábrázoló festményei, egyedi látásmódot tükröző karikatúrái és gondolatébresztő művészi munkája elismeréseként Prihoda Judit festő- és grafikusművész.

A nemzetközi szinten is jelentős vadász- és természetfilmes tevékenysége, a 2021-es  „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításhoz kapcsolódó munkája elismeréseként Csejtei Tamás, az Impresa Naturfilm művészeti vezetője.

Nemzetközi szinten is jelentős vadász- és természetfilmes tevékenysége, a 2021-es „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításhoz kapcsolódó munkája elismeréseként Hajba Balázs, a HB Natura Kft. ügyvezetője.

Ratuk kívül Macsek Lajos erdőmérnöknek, vállalatgazdasági szakmérnöknek, a Vérteserdő Zrt. vezérigazgatójának a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adományozta a köztársasági elnök, az elismerést dr. Nagy István agrárminiszter adta át.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt