központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Küldöttközgyűlés

2018. 12. 19. | Az OMVK központi szervezete |

2018. december 18-án a Forster Vadászkastélyban tartotta decemberi Küldöttközgyűlését az Országos Magyar Vadászkamara.

A részletes írásos előterjesztések és meghívók, valamint a Kamara honlapján előzetesen is megjelentetett anyagok alapján négy napirendi pontot tárgyaltak meg a Küldöttek:

  1. Az Országos Magyar Vadászkamara 2019. évi bevételeinek megosztása a területi szervezetek és az országos központ között, döntés az országos szervezethez kerülő források felhasználásáról
  2. Az Országos Magyar Vadászkamara központi apparátusának 2019. évi költségvetése
  3. Alapszabály módosítása a területi szervezetek titkáraival kapcsolatos munkáltatói jog tárgyában
  4. Egyéb aktuális kérdések

Az első napirendi pont kapcsán sarkalatos kérdés volt, hogy a vadászjegy ára – a miniszteri rendelet módosítása kapcsán – emelkedni fog-e 10 000 forintról 20 000 forintra. A napirendi pont ismertetésénél Dr. Jámbor László elnök úr elmondta, hogy mind az agrárminiszter, mind a pénzügyminiszter aláírták a miniszteri rendelet módosítási javaslatát, így már csak az a kérdés, hogy mikor lép hatályba a rendelet.

A napirendi pont kapcsán elhangzott, hogy a jövőben a beszedett kamarai tagdíjak teljes összege a területi szervezeteknél marad, míg a vadászjegy bevételek 50-50 %-ban oszlanak majd meg a területi szervezetek és az országos központ között, melytől a kisebb megyék vadászati lélekszámát figyelembe véve csak Nógrád és Komárom-Esztergom megye tekintetében térnek majd el, oly módon, hogy a megyei szervezeteknél több forrás maradjon. Az országos központhoz kerülő bevételek jelentős része, mintegy 650 millió forint a Vadgazdálkodási Alapba kerülne és mintegy 115 millió forint pedig a kiemelt kamarai programok finanszírozására fordítható.

Ha a vadászjegy áremeléséről szóló módosítás nem lép hatályba január 1-ig, akkor 2019-ben a rendelkezésre álló források hasonlóan fognak alakulni, mint az elmúlt években.

A Küldöttközgyűlés az előterjesztést nagy többséggel 98,6 %-os támogatással elfogadta.

A 2. napirendi pontot Bajdik Péter a Kamara főtitkára ismertette. A főtitkár az előterjesztés ismertetése során bemutatta, hogy a Kamara központi szervezetének rendelkezésére álló források alapvetően 4 célterület között oszlanak meg:

  1. az Országos Vadgazdálkodási Alap feltöltése és támogatások folyósítása
  2. a Kamara kiemelt programjában szereplő feladatok megvalósításának támogatása
  3. az országos szervezetet érintő beruházások megvalósítása, különös figyelemmel a vadászjegyek plasztik kártyákra történő cserélése
  4. a központi szervezet működésének finanszírozása

A költségvetés részletes megtárgyalása után a Küldöttek a 2. napirendi pontot az előterjesztés szerint, 97,9 %-os támogatással fogadták el.

A 3. napirendi pont az Alapszabály módosítása volt a területi szervezetek titkáraival kapcsolatos munkáltatói jog tárgyában, melyet a Küldöttek egyhangúlag megszavaztak.

A Küldöttközgyűlésen fentieken túl tájékoztatás hangzott el a vadászati világkiállítással kapcsolatban, elsősorban arról, hogy kinevezésre került Kovács Zoltán kormánybiztos úr, aki a kiállítás szervezésével kapcsolatos személyi felelős. A küldöttek elismerésüket és köszönetüket fejezték ki a Kamara Elnöksége felé a Rádió1 műsorának szóló nyílt levéllel, valamint az Országos Vadgazdálkodási Alap pályázati rendszerének működtetésével összefüggésben.

 

Ezen napirendi pontok megtárgyalása és elfogadása után az Országos Magyar Vadászkamarára 2019-ben is fontos feladatok, ágazati kihívások várnak, melyeket a jövőben is minden magyar vadász érdekképviseletében fog végezni a szervezet.

 

A Kamara központi és területi szervezetei nevében minden hivatásos- és sportvadásznak Áldott, Békés Karácsonyt, valamint szakmai és magánéleti sikerekben gazdag, boldog Új Évet kívánunk!

 

Országos Magyar Vadászkamara

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere